Harry Potter a Kámen mudrců přehled
J. K. Rowling (p)

Harry Potter série
Harry Potter si myslí, že je obyčejný kluk. Když byl ještě malý, zemřeli mu rodiče a on zná jen těžký život u strýce, tety a jejich tlustého a rozmazleného synka Dudleyho. Vše se ale změní ve chvíli, kdy mu poštovní sova přinese záhadný dopis – pozvánku ke studiu na Škole čar a kouzel v Bradavicích, a obr Hagrid mu prozradí, že je kouzelník! Harry neváhá ani vteřinu a odjíždí do Bradavic, kde potká své nejlepší kamarády – Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou, naučí se ovládat své kouzelnické schopnosti, stane se členem školního týmu famfrpálu – populárního kouzelnického sportu na košťatech, a především svede bitvu s Voldemortem, Pánem zla. Toto vydání je prodáváno ve sbírce 1.–4. dílu.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2003 , Albatros (CZ)Originální název:
Harry Potter and the Philosopher's Stone, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Kámen mudrců. Přihlašte se a napište ho.

Není nad re-reading mojí veliké srdcovky. Jde vůbec dát méně než pět hvězdiček? Já myslím, že nejde.

Harryho Pottera jsem poprvé četla před více než 20 lety, když u nás vypukl fenomén, který trvá dodnes.
S velkou nostalgií jsem koupila celou sérii v původním vydání a čekala jsem, až mi doroste krev mé krve a přečtěteme si vše od začátku hezky společně.
A to nadšení stále trvá.
Harry Potter a Kámen mudrců: 25 let magie mezi českými čtenáři
19.02.2025
Žebříček 10 nejprodávanějších knih pro děti a mládež za rok 2023
24.01.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
1998 -
British Book Awards
(British Children's Book of the Year)
Kniha Harry Potter a Kámen mudrců v seznamech
v Přečtených | 28 806x |
ve Čtenářské výzvě | 3 846x |
v Doporučených | 2 054x |
v Mé knihovně | 6 076x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
přátelství, kamarádství magie, kouzla zfilmováno čarodějové Velká Británie fantasy pro děti kámen mudrců sirotci trollové pro dospívající mládež (young adult) škola čar a kouzelAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2008 | ![]() |
2001 | ![]() |
2004 | ![]() |
První kniha, kterou jsem přečetla celou v angličtině. Bála jsem se toho, ale nebyl moc důvod, četlo se to pěkně. Problém nastal, až když začal mluvit Hagrid. :D Ale dalo se na to zvyknout. Navíc jsem měla pocit, jako bych to četla poprvé. Moc doporučuji, pokud začínáte se čtením v angličtině.