Hana Benešová přehled
Podtitul: Neobyčejný příběh manželky druhého československého prezidenta (1885 - 1974). První knižní životopis Hany Benešové popisuje příběh ženy, která je dodnes považována za nedostižný vzor "první dámy". Autor zpracoval velké množství doposud neznámých nebo nevyužitých dokumentů z dvou desítek archivů a mluvil s lidmi, kteří měli k Haně Benešové blízko. Výsledkem je velmi čtivý portrét manželky druhého československého prezidenta, který přináší zcela nová fakta a souvislosti a také vyvrací doposud tradované omyly. Předností knihy je velké množství fotografií z veřejných i soukromých zdrojů, z nichž velká část nebyla nikdy publikována.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Životopis Hany Benešové, manželky druhého československého prezidenta, je vnímán jako důležitý a podrobný. Čtenáři oceňují autorovu schopnost zpracovat množství historických dokumentů a osobních vzpomínek. Kniha přináší nový pohled na její život, který byl spojen s Edvardem Benešem. Hana je prezentována jako silná a oddaná žena, která se dokázala vyrovnat s náročnými situacemi. Vztah mezi manželi je popsán jako hluboký a plný vzájemné podpory. Mnozí čtenáři také vyzdvihují bohatou fotodokumentaci, která doplňuje text a přibližuje osobní život Hany Benešové. Celkově kniha vyvolává silné emoce a nabízí cenné historické kontexty. Více v komentářích.
Komu by se kniha Hana Benešová mohla líbit?
- Milovníci české historie
- Čtenáři, kteří se zajímají o životní příběhy významných žen
- Fanoušci biografií a historických románů
- Osoby hledající inspiraci v příbězích o oddanosti a lásce
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hana Benešová. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 31 komentářůSouvisející novinky - Hana Benešová (1)
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
Kniha Hana Benešová v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 135x |
| ve Čtenářské výzvě | 16x |
| v Doporučených | 11x |
| v Mé knihovně | 48x |
| v Chystám se číst | 62x |
| v Chci si koupit | 15x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Petr Zídek také napsal(a)
| 2014 | Hana Benešová |
| 2017 | Utajená láska prezidenta Masaryka : Oldra Sedlmayerová (1884-1954) |
| 2012 | Po boku - Třiatřicet manželek našich premiérů (1918–2012) |
| 2018 | Budovatelé státu |
| 2013 | Češi v srdci temnoty |

86 %
Hana Benešová
Poutavé, osobní, systematické, historické. Na druhou stranu mě trochu rušila silná glorifiace Hany Benešové. Asi se to dá čekat od tohoto žánru, nicméně na dvou místech knihy mi to přišlo trochu násilné. Nejvíce mě to asi zarazilo při popisu událostí z února 1948. Nabízí lidský pohled na život s Edvardem Benešem. Každopádně moc pěkně napsaná kniha, kterou doporučuji pro každého, kdo se zajímá o historii. Vzhledem k životu paní Hany doporučuji knihu přečíst před návštěvou Benešovi vily v Sezimově Ústí.