Hájemství: Příběh kluka z pohřebky přehled
Říká se, že děti si vybírají, do jaké rodiny se narodí. Dan si tím tak jistý není. Anebo měl jako embryo mnohem černější smysl pro humor než osud, který ho čekal. Narodil se do rodiny, kde se již po několik generací dědí pohřebácké řemeslo, v malebném městě v Českém ráji, v Sobotce. Dan měl být pátá generace, která se rodinné pohřební firmy ujme. Jak si člověk v tak drsném prostředí vytváří své vlastní hájemství, prostor, kde se cítí bezpečně? Dají se hledat příležitosti i tam, kde jsou navenek překážky? Výletem do své vlastní rodinné historie Dan zkoumá, jestli v něm překážky náhodou neprobouzí vlohy, které by za lepších okolností zůstaly spát navěky. Co nás dělá takové, jací jsme? Autobiografické vyprávění o jeho cestě z pohřební služby za svým snem, o právu na vlastní život rodinné tradici navzdory a v neposlední řadě i o silném poutu mezi rodiči a dětmi, které vás nejen dojme, ale i pobaví.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hájemství: Příběh kluka z pohřebky. Přihlašte se a napište ho.

Po Hájemství jsem pokukovala několik týdnů. Hledala jsem ho v online knihovně, v klasické knihovně a chvíli jsem dokonce zvažovala, že si ho rovnou koupím. Tak moc mě tahle kniha zaujala, a tak moc jsem si ji chtěla přečíst. A jakmile se konečně uvolnila v tom nekonečném pořadníku v knihovně, s nadšením jsem se pustila do čtení.
A bylo to skvělé. Daniel Krejčík je velký sympaťák a kniha mě neskutečně bavila. Nechybí v ní spousta emocí, rodinných popisů ani zážitků z pohřebnické branže. Vůbec se nemusíte bát, že by čtení bylo smutné, naopak. Já se několikrát od srdce zasmála.
Sečteno a podtrženo, tuhle knihu vřele doporučuji!

Milé a vlastně překvapivě vtipné čtení. U některých průpovídek a pohřebních vtipů jsem se fakt zasmála. Vztah Dana s rodiči je i přes pubertální období dojemně pevný.
Související novinky - Hájemství: Příběh kluka z pohřebky (4)
Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)
06.02.2025
Žebříček nejprodávanějších knih (3. týden)
19.01.2025
Žebříček nejprodávanějších knih (45. týden)
13.11.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Protože když někoho opravdu miluješ, musíš být připravený nechat ho i odejít.“
„Statečný je ten, kdo se snaží pochopit i to, z čeho má strach. Statečný je ten, kdo se snaží pochopit i to, čemu nerozumí. Statečný je ten, kdo se nebojí mluvit o smrti.“
Kniha Hájemství: Příběh kluka z pohřebky v seznamech
v Mé knihovně | 195x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
homosexualita vzpomínky první láska rodinné vztahy herci autobiografie laskavost pohřebnictvíDaniel Krejčík také napsal(a)
2022 | ![]() |
2024 | ![]() |
Posloucháno jako audiokniha. Moc autorovi děkuji za milé, vtipné, někdy dojemné vyprávění, u kterého jsem se smála nahlas, slzela dojetím nebo dělala obojí zároveň. A to se mi u knížek moc často nestává. Rozhodně doporučuji!