Green Deal – Zelený úděl
O knize Green Deal – Zelený úděl
Green Deal či Zelený úděl je plán a postupně vznikající rozsáhlý soubor opatření, pomocí kterého chce Evropská unie do roku 2050 dosáhnout tzv. klimatické neutrality neboli nulových čistých emisí skleníkových plynů. EU takto výrazně přitvrzuje ve své klimatické akci. Zelený úděl překonává vše, na co jsme doposud byli zvyklí, jak v boji proti globálnímu oteplování, tak v evropské integraci. Neusiluje totiž o nic méně než o revoluční proměnu našeho ekonomického a společenského modelu a vůbec reality kolem nás – proměnu, která nemá být dána spontánním vývojem, ale nařízena a uměle organizována shora. Zachrání Unie planetu, nebo jenom poškodí sama sebe? Bude Green Deal novou strategií růstu a cestou k prosperující společnosti s moderní a konkurenceschopnou ekonomikou, jak slibuje Brusel, nebo nás čeká „nerůst“, zaostávání a propad životní úrovně? A jaký bude mít tento plán důsledky pro svobodu, demokracii, veřejné finance nebo svébytnost členských států?... celý text
Kniha Green Deal – Zelený úděl v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 7x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 4x |
| v Chystám se číst | 8x |
| v Chci si koupit | 7x |
„Je třeba otevřeně a hlasitě říkat, že Zelený úděl je o doktrinářství, fanatismu, sociálním inženýrství, nepokoře, naivním snílkovství, fantazírování, lhaní si do kapsy. Že znamená definitivní rozchod EU se zdravým rozumem a základy ekonomického uvažování. Že jeho realizace by tvrdě dopadla na široké vrstvy lidí a na celé hospodářství. Že by přinesla výrazný nárůst cen zboží i služeb, další tíživou administrativní zátěž pro podnikatele i občany, omezení mobility, poškození konkurenceschopnosti evropských podniků ve světě, deindustrializaci, nezaměstnanost, snižování životní úrovně a také indoktrinaci a převýchovu. Pokud by Unie nestrhla zbytek světa k podobnému odříkání – což se zatím zjevně nedaří –, celé její snažení by při jejím malém a klesajícím podílu na celosvětovém vypouštění skleníkových plynů, bylo prakticky zbytečné. Ve výsledku by nám zůstaly jenom dluhy, hospodářský úpadek, zničený průmysl a výhled na záda těch, kteří využili našeho zatemnění mysli a šli rychle dopředu.“
„Boj proti změně klimatu má nepochybně svůj původ ve vědeckých teoriích a na vědu se odvolává. Jakmile však přerostl prostředí kateder, laboratoří a vědeckých časopisů a byl uchopen a zvulgarizován politiky a aktivisty, proměnil se v politickou ideologii. Ta se naroubovala na již dávno existující environmentalismus a stala se jeho novým, nejviditelnějším programem.“
všech 9 citátů najdete u autoraSouvisející novinka - Green Deal – Zelený úděl
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Evropská unie globální oteplování klimatické změny Zelená dohoda pro Evropu, Green DealTomáš Břicháček také napsal(a)
| 2020 | Sebedestrukce Západu |
| 2016 | Masová imigrace: Záchrana, nebo zkáza Evropy? |