Bez víry přehled

Karin Slaughter

Grant County série

Bez víry - Slaughter Karin Existuje bezpočet způsobů, jak zemřít. Ale některé jsou děsivější než jiné. Původně si chtěli vyjít do lesa na procházku a v klidu si promluvit. Soudní patoložka Sára Lintonová a její bývalý manžel Tolliver bohužel musel svůj plán změnit, protože mezi stromy našli bizarní hrob mladé dívky. Po prvním ohledání dojdou k závěru, že příčinou smrti byl strach. Není divu – dívka byla pohřbena zaživa. Při soudní pitvě ale vyjde najevo další skutečnost, která šokuje i otrlou patoložku. Společně s Tolliverem pak sledují stopu, která vede do uzavřené komunity ve vedlejším okrese. Skupina životních ztroskotanců tam vede podivný život podle podivných pravidel, na jejichž dodržování přísně dohlíží otec představený. Zfanatizovaní členové kongregace se sice ohánějí biblí, ale zároveň žijí ve víře, že pohřbení zaživa je správný trest pro hříšníky. Lintonová s Tolliverem tuší, že za maskou svatouškovství se skrývá děsivé tajemství. A když zmizí další dívka, jejich tušení nabude jistoty: samozvaný svatý muž je schopen ďábelských činů...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2006 , Domino
Originální název: Faithless, 2005

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha se zabývá zneužitím víry a domácím násilím. Čtenáři oceňují napínavý děj a temnou atmosféru. Někteří však považují závěr za příliš drastický. Vztahy mezi postavami jsou rozmanité, ale opakující se prvky mohou být únavné. Celkově jde o silný příběh, který vyvolává silné emoce a nutí k zamyšlení. Více v komentářích.

Komu by se kniha Bez víry mohla líbit?

• Čtenáři detektivních románů
  • Milovníci psychologických thrillerů
  • Fanoušci temných a napínavých příběhů
  • Ti, kdo hledají silná témata v literatuře

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez víry. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Cherryl94
11.01.2026

Nový zajímavý případ na sebe nenechá příliš dlouho čekat. Příběh má rychlý rozjezd, ale bylo zde spousta hluchých míst, kdy jsem se do čtení opravdu musela dost nutit. Jsem ráda, že jsem se nakonec dokopala knihu dočíst, ve finále to stálo za to

všech 46 komentářů

Související novinky - Bez víry (0)

Kniha Bez víry v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně241x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi