Fotograf z Osvětimi přehled

Luca Crippa, Maurizio Onnis

Historická biografie na pomezí biografického románu vypráví osudy Wilhelma Brasse, který byl v létě 1940 internován v Osvětimi. Tam se mu podařilo přežívat díky tomu, že byl šikovný fotograf, a pro nacistickou mašinerii, libující si v přesné evidenci a dokumentaci, fotografoval vězně, ale i popravy a lékařské pokusy na lidech. Dohromady zhotovil přes 50.000 snímků. Kniha rekonstruuje pět let, které Wilhelm Brasse strávil ve vyhlazovacím táboře, a vychází z historických dokumentů a ze vzpomínek samotného autora, který zemřel v roce 2012 ve věku 94 let.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 2016 , Ikar (CZ)
Originální název: Il fotografo di Auschwitz, 2013

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha přináší silný pohled na hrůzy Osvětimi skrze příběh fotografa Wilhelma Brasse. Zachycuje nejen jeho osobní zkušenosti, ale i osudy vězňů, které dokumentoval. Text je plný emocí a vyžaduje silné nervy, neboť popisuje beznaděj a utrpení. Přesto se v něm objevují i momenty lidskosti a odvahy, které dodávají příběhu hloubku a význam. Více v komentářích.

Komu by se kniha Fotograf z Osvětimi mohla líbit?

• Čtenáři hledající silné příběhy o holocaustu
  • Milovníci literatury faktu
  • Ti, kdo se zajímají o historii druhé světové války
  • Osoby s citlivou povahou, připravené na těžké téma

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fotograf z Osvětimi. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Princezna22
16.05.2025

Silné, autentické a těžko uvěřitelné. Skutečný příběh člověka, který musel přežívat mezi zrůdností a kamerou, a přitom neztratit poslední zbytky lidství. Četla jsem s respektem – a chvílemi se mi svíral žaludek. Není to lehké čtení, ale důležité.

všech 208 komentářů

Související novinky - Fotograf z Osvětimi (0)

Pamatuj si, že ani dobrý Bůh, ani fotograf nedokážou udělat ženu úplně šťastnou.

Kniha Fotograf z Osvětimi v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 141x
v Mé knihovně436x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi