Magický krystal přehled
Forgotten Realms - Planina ledového větru série
1. díl >
Legenda o Drizztovi 4 - Planina ledového větru 1 Drizzt Do'Urden se usadil ve větrem ošlehaných městech Planiny ledového větru. Tam se setká s mladým barbarem jménem Wulfgar, kterého zajali při nájezdu a jenž se stal chráněncem rozmrzelého trpaslíka Bruenora. S Drizztovou pomocí vyroste z divokého dítete muž se srdcem trpaslíka, instinkty divocha a duší hrdiny. Ale k tomu, aby porazil démonickou moc Crenshinibonu, bájného Magického krystalu, bude potřebovat mnohem víc.... celý text
Originální název: The Crystal Shard, 1988
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha nabízí příjemné a nenáročné čtení. Čtenáři oceňují akční prvky a zajímavé postavy. Mnozí se shodují na tom, že příběh je předvídatelný, ale stále zábavný. Drizzt a jeho přátelé přitahují pozornost a vytvářejí poutavé interakce. Někteří čtenáři však vyjadřují zklamání z nedostatku originality a slabšího vývoje postav. Více v komentářích.
Komu by se kniha Magický krystal mohla líbit?
- Fanoušci fantasy literatury
- Čtenáři hledající oddechové příběhy
- Milovníci akčních dobrodružství
- Ti, kdo mají rádi silné hrdiny
- Čtenáři, co ocení propracované postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magický krystal. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 24 komentářůSouvisející novinky - Magický krystal (0)
Kniha Magický krystal v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 500x |
| ve Čtenářské výzvě | 8x |
| v Doporučených | 25x |
| v Mé knihovně | 256x |
| v Chystám se číst | 65x |
| v Chci si koupit | 19x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Robert Anthony Salvatore také napsal(a)
| 2007 | Domovina |
| 2008 | Útočiště |
| 2006 | Magický krystal |
| 2007 | Vyhnanství |
| 2007 | Prvotní Vektor |

83 %
73 %

Štvrtý diel série Legendy o Drizztovi predstavuje úvod do menšej trilógie s názvom Planina ľadového vetra. Z môjho pohľadu ide o trochu slabší diel. Prvýkrát sa príbeh nesústredí len na Drizzta, ale viac priestoru dostávajú nové postavy – mladý barbar Wulfgar a halfling Regis. Zatiaľ čo na zoznámenie sa s Drizztom a jeho mladosťou sme mali tri knihy, dospievanie Wulfgara je zhrnuté v tejto jednej. Kniha tak zachytáva dlhší časový úsek a obsahuje väčšie skoky v čase. Páčilo by sa mi, keby bolo viac vidieť, ako si Wulfgar zvyká na nové prostredie a nových ľudí. Celé mi to prišlo trochu uponáhľané. Inak sa však jedná o ďalšie skvelé oddychové fantasy zo sveta Forgotten Realms.