Magický krystal přehled

Robert Anthony Salvatore

Legenda o Drizztovi 4 - Planina ledového větru 1 Drizzt Do'Urden se usadil ve větrem ošlehaných městech Planiny ledového větru. Tam se setká s mladým barbarem jménem Wulfgar, kterého zajali při nájezdu a jenž se stal chráněncem rozmrzelého trpaslíka Bruenora. S Drizztovou pomocí vyroste z divokého dítete muž se srdcem trpaslíka, instinkty divocha a duší hrdiny. Ale k tomu, aby porazil démonickou moc Crenshinibonu, bájného Magického krystalu, bude potřebovat mnohem víc.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2006 , Fantom Print
Originální název: The Crystal Shard, 1988

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha nabízí příjemné a nenáročné čtení. Čtenáři oceňují akční prvky a zajímavé postavy. Mnozí se shodují na tom, že příběh je předvídatelný, ale stále zábavný. Drizzt a jeho přátelé přitahují pozornost a vytvářejí poutavé interakce. Někteří čtenáři však vyjadřují zklamání z nedostatku originality a slabšího vývoje postav. Více v komentářích.

Komu by se kniha Magický krystal mohla líbit?

• Fanoušci fantasy literatury
  • Čtenáři hledající oddechové příběhy
  • Milovníci akčních dobrodružství
  • Ti, kdo mají rádi silné hrdiny
  • Čtenáři, co ocení propracované postavy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magický krystal. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Ahmose
23.03.2025

Štvrtý diel série Legendy o Drizztovi predstavuje úvod do menšej trilógie s názvom Planina ľadového vetra. Z môjho pohľadu ide o trochu slabší diel. Prvýkrát sa príbeh nesústredí len na Drizzta, ale viac priestoru dostávajú nové postavy – mladý barbar Wulfgar a halfling Regis. Zatiaľ čo na zoznámenie sa s Drizztom a jeho mladosťou sme mali tri knihy, dospievanie Wulfgara je zhrnuté v tejto jednej. Kniha tak zachytáva dlhší časový úsek a obsahuje väčšie skoky v čase. Páčilo by sa mi, keby bolo viac vidieť, ako si Wulfgar zvyká na nové prostredie a nových ľudí. Celé mi to prišlo trochu uponáhľané. Inak sa však jedná o ďalšie skvelé oddychové fantasy zo sveta Forgotten Realms.

všech 24 komentářů

Související novinky - Magický krystal (0)

Kniha Magický krystal v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně256x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Robert Anthony Salvatore také napsal(a)

2007  87%Domovina
2008  87%Útočiště