Filozof, který nebyl moudrý přehled

Laurent Gounelle

Obálka knihy Filozof, který nebyl moudrý

Byl vlahý večer a zdálo se, že prales v horkém soumraku zadržuje dech. Šamanka Elianta seděla před vchodem do své chýše a sledovala Sandra, který se k ní blížil. Proč se ten tajemný cizinec, prý filozof, s takovou urputností tajně snaží zničit mír a harmonický život jejího kmene? Už nepoznávala své blízké, nerozuměla jejich reakcím… Co provedli, aby si něco takového zasloužili? Elianta cítila, jak v ní s každou hodinou roste odhodlání nedovolit tomu muži, aby si zahrával s jejich štěstím… Nová kniha autora mezinárodního bestselleru Muž, který chtěl být šťastný je podmanivým a inspirativním příběhem, který nás přivádí do srdce Amazonie a ponouká nás k zamyšlení nad vlastní existencí a nad způsobem života, který vedeme. Sandro, mladý filozof žijící v New Yorku, se vypraví mezi jihoamerické indiány, které viní z rituální vraždy své ženy. Zosnuje důmyslnou pomstu a rozhodne se podkopat samotné základy, na nichž spočívá jejich kultura a přístup k životu: harmonické sepětí s přírodou, rovnováha, vnitřní svoboda, intenzivní prožívání přítomnosti a autentická spiritualita. Pokusí se jim vštípit hodnoty, které jsou vlastní západní společnosti: konzum, honba za mamomem, materialismus, racionalita, kult individualismu, soutěživost a egoismus. Podaří se Sandrovi, představiteli moderní západní civilizace, narušit harmonický svět „primitivních“ divochů? Byla Sandrova žena skutečně rituálně obětována? Kniha Filozof, který nebyl moudrý je příběhem střetu dvou pojetí života, která stojí proti sobě, ale také výpravou do hlubin lidské duše. Laurent Gounelle je psycholog, spisovatel a uznávaný odborník na rozvoj osobnosti. Již šestnáct let cestuje po světě a setkává se s výjimečnými lékaři a léčiteli, ať už jde o americké experty v oblasti neurologie a neurolingvistiky, peruánské šamany nebo balijské mudrce. V jeho dílech se odráží jeho zanícení pro filozofii, psychologii a duchovní rozvoj. Je autorem románů Bůh chodí po světě vždycky inkognito a Muž, který chtěl být šťastný, který se stal mezinárodním bestsellerem.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha se vnímá jako příjemné čtení na dovolenou. Je napsaná jednoduchým a přístupným stylem. Mnozí čtenáři oceňují její schopnost vyvolat zamyšlení nad odcizením od přírody a sebe sama. Zároveň nabízí humor a moudra, která mohou být užitečná v každodenním životě. Někteří čtenáři však kritizují její naivitu a příliš jednoduchý příběh. Přesto si mnozí užívají její filozofické prvky a inspiraci, kterou přináší. Více v komentářích.

Komu by se kniha Filozof, který nebyl moudrý mohla líbit?

• Čtenáři hledající oddechové čtení
  • Milovníci filozofických a psychologických témat
  • Ti, kdo se zajímají o vztah člověka a přírody
  • Čtenáři, kteří ocení humor v literatuře
  • Fanoušci autorovy předchozí tvorby

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Filozof, který nebyl moudrý. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Farida
23.11.2025

Ani tentokrát mne Laurent Gounelle nezklamal, jeho knihy jsem si velmi oblíbila. Myslím, že podstatný není příběh, ale myšlenky, které chce sdělovat co nejširší vrstvě čtenářů. Jemně nastavuje zrcadlo současné společnosti a pokouší se přimět nás k hlubšímu zamyšlení svými přesnými postřehy. Někomu to snad může připadat naivní, ale se mnou jeho styl naprosto souzní.

všech 57 komentářů

Související novinky - Filozof, který nebyl moudrý (0)

Kniha Filozof, který nebyl moudrý v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně115x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

Laurent Gounelle také napsal(a)

Laurent Gounelle
francouzská, 1966