Farma štěstí přehled
B. K. Borison
Milostné světlo série
< 2. díl
Na Evelyn St. Jamesovou se nedá jen tak zapomenout. Tedy aspoň Beckett Porter ji už několik měsíců nedokáže dostat z hlavy. Vztahy na jednu noc mu sice nejsou cizí, ale jak má k čertu pracovat, když všude vidí Evelyn a ten její krásný úsměv? Ani Evelyn to nemá lehké. Poslední dobou je se svým hektickým životem čím dál nespokojenější. Ve snaze najít odpovědi na otázky, které ji trápí, se tedy vydává na poslední místo, kde se cítila šťastně – na Farmu zázraků. A ne, nemá to vůbec nic společného s jistým potetovaným farmářem, na kterého už půl roku bez ustání myslí…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2025 , CosmopolisOriginální název:
In the Weeds, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Farma štěstí. Přihlašte se a napište ho.

Autorku som objavila minulý rok, som rada, že som jej dala šanca, pretože táto séria si ma získala. Malé mestečko so všetečnými ľuďmi, ktorí majú srdcia na správnom mieste, no hlavne osudy našich knižných postáv, ktoré chcete čítať.
Kto by nechcel čítať o influencerke, ktorá v sebe skrýva viac než si myslíte a dobrosrdečnom, no mrzutom farmárovi. Milujem v knihách protiklady, ktoré sa priťahujú a dopĺňajú, takí sú aj Beckett a Evelyn. Teraz sa prepracovaná Evelyn vráti späť do malebného mestečka Inglewild.
Na týchto dvoch som sa nesmierne tešila. Veľmi chválim autorkinu slow-burn romantiku, ktorá sa sem hodila. Zároveň od začiatku cítite medzi postavami to správne prepojenie, ktoré postupne graduje. A tie intímne scény, tak tu si romantici prídu na svoje, a to nehovorím o vášni. Tu si jednoducho poviete, že títo dvaja patria k sebe a bodka.
Ak som prvú časť Vianočnú farmu chválila, tak kniha Až po uši je dokonalosť. Milujem, milujem, milujem… Priznám sa zamilovala som sa do Becketta. On vám ukradne srdce, možno je to mrzút, ale tak dobrosrdečný, starostlivý a milujúci mrzút. A zaslúži si milión objatí. Tento farmár, ktorý zachraňuje zvieratá a pomáha všetkým, na ktorých mu záleží si vás získa. Zistíte, že hlboko v sebe ukrýva ešte hlbšie city a veľmi sa mi páčilo, také to jeho postupné otváranie sa Evelyn. A Evelyn je proste slniečko. Aj ona chce byť šťastná, mať niečo, čo ju robí šťastnou. Mnohokrát sa mi páčili jej činy voči Beckettovi. Čo ju robí šťatsnou to si musíte prečítať.
Mňa séria každou časťou viac a viac baví a tu ma bavilo, že tu autorka išla ešte viac do hĺbky, nebála sa postavy skúšať či preverovať ich city. Jedoznačne ich láska dostane veľkú previerku. Už sa teším na ďalšiu časť.

Musím říct, že druhá kniha této série mi přišla slabší. Kromě závěrečné etapy, která byla těžce odhalitelná a nepřinesla v podstatě ani kousíček napětí, se celá kniha zabývala jen ústřední dvojicí. Jejich emocionálními stavy, vzájemným vztahem a omyly, které si sami nesli v domnění, že se navzájem nemilují nebo že si jeden druhého nezaslouží.
Což samo o sobě nebylo až tak špatné, když člověk čte tento styl literatury, je to tak nějak očekávatelné. Ale v první knize se více zapojovaly i další postavy, hlavně lidé z maloměsta, dýchala tam ta správná atmosféra a navíc tam bylo téma farmy, která zrovna začínala a měla své problémy. A tak dále. Prostě vedlejší témata, která knize pasovala, doplňovala děj a způsobovala, že nejde jen o tu klišoidní romantiku. Tady mi to bohužel chybělo, přestože nějaké pokusy proběhly. Ale bylo jich málo a slabé.
Tím nechci říct, že by se mi kniha nelíbila, čtení jsem si užila, romantiku zvládla, asi bych to ocenila trošku jinak komplikované a více postav okolo, protože se mi vždycky líbila ta myšlenka (idea) toho, jak jsou lidé z maloměsta jako jedna velká rodina, která si pomáhá. Jenže tady hlavní role dostali Beckett a Evie a ostatní hráli hodně malé housličky. Mohlo tam být víc okolo práce na farmě a všedního života. Chvílemi na mě ty emocionální výlevy byly až moc, hlavně u mužské části osazenstva, ale jinak převládá spokojenost. Jsem zvědavá, co přijde příště...
Zlost a zkáza, Ztracený syn a další knižní novinky (16. týden)
13.04.2025
Letní slunovrat, Vládci smrti a další knižní novinky (13. týden)
23.03.2025
Kniha Farma štěstí v seznamech
v Mé knihovně | 60x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
2025 | ![]() |
2024 | ![]() |
2023 | ![]() |
Hned po přečtení prvního dílu se pro mě série stala srdcovou. Styl autorky mi neskutečně sedl a jsem proto moc ráda, že jsem se do městečka Inglewild, a především na farmu, mohla vrátit. Vůni jehličí jsme pro tentokrát vyměnili za slámu, čerstvou kávu a probouzející se louky. Autora opět ukázala, že umí z prostředí maloměsta vytvořit útočiště pro všechny ztracené duše.
Evelyn je energická, úspěšná influencerka s dokonalým instagramem, která hledá novou životní cestu. Beckett je introvertní a uzavřený farmář hledající svůj klid v rušném světě. Při nečekaných změnách v jejich životech jsou si navzájem klidnými přístavy a pevnou náručí. Postupně rozdmýchávají jiskru, která někde uvnitř před mnoha měsíci vzplála a nikdy nevyhasla. Jsou opravdu dokonalým párem, který však nezvládá komunikovat. A to mi místy opravdu pilo krev. Na druhou stranu - o čem by to bylo, kdyby bylo vše dokonalé?
Romantická linka je pomalá, citlivá a tichá. Velká část komunikace a interakce mezi Evelyn a Beckettem probíhá očima, úsměvy a letmými doteky. Občas to u mě vyústilo až ve frustraci, že spolu nedokáží normálně komunikovat a přespříliš mlčí. Slovy se často plýtvá, ale tihle dva si je nejspíše šetří až na důchod. S citem napsané sexuální scény, které nepůsobí prvoplánově, ale skvěle sedí do vývoje vztahu i celého příběhu, jsou už jen třešničkou na dortu.
Není to bouřlivá romance plná emočních výlevů, ale spíše laskavá romantika s hledáním svého místa ve světe. Příběh pro všechny, kdo hledají útočiště pro únik z hektických dnů.
Doporučuji!
Hodnocení: 4,5/5