Fantom opery přehled

Gaston Leroux

Nové vydání klasické knihy z pomezí žánru fantastického románu a rodící se moderní detektivky. Autor vypráví romantický příběh krásné zpěvačky a jejích dvou ctitelů, z nichž jeden je tajemným fantomem opery, který čtenáře upoutá barvitým vylíčením prostředí pařížské Velké opery s jejími galapředstaveními, plesy a tajemným zákulisím. Román Fantom opery je největším úspěchem jeho tvůrce, francouzského novináře, detektiva a romanopisce Gastona Lerouxe. Získal si oblibu milionů čtenářů po celém světě, bylo podle něj natočeno několik filmů, vznikly divadelní a televizní inscenace a také známý a úspěšný muzikál.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2025 , 1400
Originální název: Le Fantôme de ľOpéra, 1910

Co říkají o knize uživatelé?

Fantom opery je fascinující romantický příběh, který spojuje lásku a tragédii. Čtenáři se znovu ponoří do tajemství pařížské opery a osudu nešťastného Fantoma. Kniha je napsaná poutavě a vyvolává silné emoce. Každý, kdo má rád příběhy plné vášně a tajemství, si ji zamiluje. Je to klasika, která stále oslovuje nové generace čtenářů. Více v komentářích.

Komu by se kniha Fantom opery mohla líbit?

• Fanoušci romantických příběhů
  • Čtenáři, kteří ocení tajemné atmosféry
  • Milovníci klasické literatury
  • Ti, kdo mají rádi muzikály a filmy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantom opery. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

sloncekhk
10.12.2025

Tuto knihu jsem si vybrala kvůli ČV a také mě lákala kvůli muzikálu, ale jsem trochu zklamaná, ze začátku se mi nelíbil styl psaní a nějaké pasáže jsou trochu zdlouhavé, nejdříve jsem se nemohla začíst, pak se to rozjelo, ale celkový dojem bohužel za mě ne moc dobrý.

všech 205 komentářů

Související novinky - Fantom opery (2)

Šéf na zabití, Už jsme se potkali a další knižní novinky (29. týden)

13.07.2025

Othello, Dáma s Kaméliemi a dalších 40 nově přidaných eknih zdarma

24.04.2022

Kniha Fantom opery v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 181x
v Mé knihovně457x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi