Fantom opery přehled
Nové vydání klasické knihy z pomezí žánru fantastického románu a rodící se moderní detektivky. Autor vypráví romantický příběh krásné zpěvačky a jejích dvou ctitelů, z nichž jeden je tajemným fantomem opery, který čtenáře upoutá barvitým vylíčením prostředí pařížské Velké opery s jejími galapředstaveními, plesy a tajemným zákulisím. Román Fantom opery je největším úspěchem jeho tvůrce, francouzského novináře, detektiva a romanopisce Gastona Lerouxe. Získal si oblibu milionů čtenářů po celém světě, bylo podle něj natočeno několik filmů, vznikly divadelní a televizní inscenace a také známý a úspěšný muzikál.... celý text
Originální název: Le Fantôme de ľOpéra, 1910
Co říkají o knize uživatelé?
Fantom opery je fascinující romantický příběh, který spojuje lásku a tragédii. Čtenáři se znovu ponoří do tajemství pařížské opery a osudu nešťastného Fantoma. Kniha je napsaná poutavě a vyvolává silné emoce. Každý, kdo má rád příběhy plné vášně a tajemství, si ji zamiluje. Je to klasika, která stále oslovuje nové generace čtenářů. Více v komentářích.
Komu by se kniha Fantom opery mohla líbit?
- Fanoušci romantických příběhů
- Čtenáři, kteří ocení tajemné atmosféry
- Milovníci klasické literatury
- Ti, kdo mají rádi muzikály a filmy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fantom opery. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 205 komentářůSouvisející novinky - Fantom opery (2)
Šéf na zabití, Už jsme se potkali a další knižní novinky (29. týden)
13.07.2025
Othello, Dáma s Kaméliemi a dalších 40 nově přidaných eknih zdarma
24.04.2022
Kniha Fantom opery v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 19x |
| v Přečtených | 1 181x |
| ve Čtenářské výzvě | 355x |
| v Doporučených | 81x |
| v Mé knihovně | 457x |
| v Chystám se číst | 359x |
| v Chci si koupit | 73x |
| v dalších seznamech | 16x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zfilmováno Francie napětí Paříž tajemství opery a operety gotické romány láska neopětovaná milostný trojúhelník zrcadla Fantom opery láska z dětství prostředí divadla a operyGaston Leroux také napsal(a)
| 2008 | Fantom Opery |
| 1991 | Záhada žlutého pokoje |
| 1991 | Dáma se sametovým náhrdelníkem |
| 1992 | Muž, který se navrací z dáli |
| 1924 | Odetta |

85 %
78 %

Tuto knihu jsem si vybrala kvůli ČV a také mě lákala kvůli muzikálu, ale jsem trochu zklamaná, ze začátku se mi nelíbil styl psaní a nějaké pasáže jsou trochu zdlouhavé, nejdříve jsem se nemohla začíst, pak se to rozjelo, ale celkový dojem bohužel za mě ne moc dobrý.