Exorcista – souboj s ďáblem přehled

William P. Blatty

Vykopávky starobylých hrobek v Iráku končí. Muž, jenž se na nich podílel, ví, že vedle vzácných památek spatřilo světlo světa také zlo od úsvitu věků ohrožující lidstvo. Už jednou se s ním střetl a málem za to zaplatil životem… Strhující příběh plný napětí, mystiky, děsu a tajemství, často považovaný za nejdramatičtější horor všech dob od vydání Draculy Brama Stokera. Stejného úspěchu jako román mezi čtenáři si dobyl i stejnojmenný film u diváků.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: 1992 , Baronet
Originální název: The Exorcist, 1971

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Exorcista – souboj s ďáblem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

sabina5842
02.11.2025

Tahle knížka mě doslova vytáhla z čtecí krize! Po dlouhé době jsem měla pocit, že se nemůžu odtrhnout – každá stránka mě pohltila, hned od začátku.
Ideální volba pro podzimní večery s dekou a čajem v ruce.

Hlavní hrdinkou je dvanáctiletá Regan, která žije se svou matkou, slavnou herečkou. Jednoho dne se v jejich domě začnou dít nevysvětlitelné věci a Reganino chování se mění tak děsivě, že už nepomáhají žádná racionální vysvětlení. Na scénu přichází víra. Zoufalá matka se obrátí na jezuitu a psychiatra Damiena Karrase, který sám prochází krizí. Co se stane, když se věda potká s něčím, co ji zcela přesahuje?

všech 110 komentářů

Související novinky - Exorcista – souboj s ďáblem (2)

Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)

13.09.2024

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023

Kniha Exorcista – souboj s ďáblem v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně386x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: