Kameník

Camilla Läckberg

přehled

V pořadí již třetí mysteriózní román, podle literárních kritik jednoznačně nejvyzrálejší, od v současnosti nejprodávanější švédské autorky detektivek Camilly Läckberg. Autorka v textu proniká hluboko do charakterových rysů postav. I proto jsou romány Camilly Läckberg označovány jako psychologizující. Při lovu humrů objeví místní rybář v moři u městečka Fjällbacka tělo malé Sáry, dcery Eričiny přítelkyně Charlotty, která se sem přistěhovala teprve před několika měsíci. Zpočátku se všichni domnívají, že jde o tragickou nehodu. Pitva však prokáže něco jiného – patolog najde v plicích malé Sáry sladkou vodu se zbytky mýdla. Z toho jasně vyplývá, že dívenku kdosi utopil ve vaně, a teprve pak hodil její tělo do moře. Ale kdo by mohl chtít sedmileté Sáře tak strašně ublížit? A proč?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2010 , Motto
Originální název: Stenhuggaren, 2005

Co říkají o knize uživatelé?

Tento příběh se vyznačuje temnou atmosférou a silným emocionálním nábojem. Zápletka se točí kolem vraždy dítěte a odhaluje složité vztahy mezi postavami. Autorka mistrně propojuje minulost a přítomnost, což dodává příběhu na hloubce. Čtenáři ocení napětí a nečekané zvraty, které je drží v napětí až do poslední stránky. Kniha se zaměřuje na otázky sobectví a morálního selhání, což ji činí nejen detektivním příběhem, ale i společenskou studií. Více v komentářích.

Komu by se kniha Kameník mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi temné detektivky
  • Milovníci psychologických thrillerů
  • Fanoušci příběhů s hlubokými emocionálními tématy
  • Čtenáři hledající napínavé zápletky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kameník. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

HH77
03.04.2026

Zatím za mne nejlepší, a zároveň nejhorší díl série. Nejlepší proto, že se mi zdá nejzajímavěji napsaná, obě caso linky jsou fajn, a na konci se krásně propojí. Nejhorší proto, že se jedná o vraždu a týrání dítěte, a to Vás (matky především) zasáhne přeci jen o něco více.

všech 178 komentářů

Související novinky - Kameník (0)

Ten, kdo žije pod bičem, si ho nakonec zamiluje.

Kniha Kameník v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 402x
v Mé knihovně417x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi