Egypťan Sinuhet přehled

Mika Waltari

Sinuhet je dítě neznámého původu. Připlul ke své nevlastní matce Kipě a otci Senmutovi v proutěném košíku po řece. Učil se v chrámě Amonově a stal se jako otec lékařem. Dobrodružství, která zažil, jsou četná. A tím nejpovolanějším, kdo by nám o nich měl povědět, je on sám.

Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2004 , Český klub
Originální název: Sinuhet egyptiläinen, 1945

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Egypťan Sinuhet. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LadyWalsh
03.11.2025

Velmi obsáhlé a velmi čtivé. Jako milovnice starého Egypta jsem si to náležitě užila

všech 736 komentářů

Související novinky - Egypťan Sinuhet (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019

Neboť za svého života jsem tolik zkusil a tolik ztratil, že marný strach mě nemůže znepokojit a jsem znechucen nadějí na nesmrtelnost.

Není rozdílu mezi lidmi a každý člověk se narodí na svět nahý a srdce lidské je jedinou mírou mezi lidmi. A nelze měřit člověka podle barvy jeho pleti či podle jeho jazyka, a nelze měřit člověka podle jeho roucha či šperků, a nelze měřit člověka podle jeho bohatství či chudoby - nýbrž jedině podle jeho srdce. Proto dobrý člověk je lepší než zlý a spravedlnost je lepší než křivda, ale nic jiného nevím - a to je všechno mé vědění.

Ocenění knihy (1)

2020 - Audiokniha roku (Nejlepší kniha – jednohlasá četba (OneHotBook))

Kniha Egypťan Sinuhet v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených8 245x
v Doporučených1 008x
v Mé knihovně2 046x
v Chystám se číst2 186x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: