Edor: Počátek přehled

Jan Dart Staš

Středověké fantasy zahalené do hávu tajemna a magie. Elfí bojovník Itasil a jeho věrní druzi jsou vrženi do víru nelítostných událostí, politických pletich i malichernosti samotných bohů. Když se království Fonor začalo rozpínat a pohlcovat své okolí, ve světě zavládl chaos. Král Morúven se nebál pro své ambiciózní plány zneužít ani své naivní přátele. Jedním z nich byl i Itasil – elfí bojovník, který vždy toužil po vlastním panství. Zrada ho připravila o veškeré jmění, ale za pomoci svých věrných přátel a s neoblomnou vírou v dračí bohy se postavil svým nepřátelům na odpor. Příběh plný kouzel, pletich i hrdinství (nejen) pro fanoušky D&D.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Edor: Počátek. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Václav1998
12.11.2025

Knihu bych hodnotil 4 z 5 hvězd. Celkově se mi líbila, i když zpočátku jsem měl menší problém s hlavní postavou Itasilem – na to, že je elf a má za sebou už dost let života, mi místy přišel až překvapivě nezkušený a trochu naivní. Postupem času jsem si ale k oběma hlavním postavám, Itasilovi i Tyelpionovi, našel cestu a nakonec mi byli oba sympatičtí.

První část knihy na mě působila trochu zdlouhavě a chvíli mi trvalo, než jsem se do děje opravdu začetl. Po zhruba stovce až sto padesáti stranách se ale příběh výrazně rozjel a od té chvíle mě čtení bavilo čím dál víc. (Upřímně jsem měl menší krizi a na pár dní si dal pauzu s jinou knihou, ale návratu k Edoru rozhodně nelituji.)

Některé prvky mě příjemně překvapily, jiné byly spíše očekávatelné, ale dohromady to funguje dobře. Celkově jde o povedenou českou fantasy, která má potenciál a pevně doufám, že se autorovi podaří vydat i pokračování.

Související novinky - Edor: Počátek (1)

Dědic, Ptáčátko a další knižní novinky (40. týden)

28.09.2025

Kniha Edor: Počátek v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně13x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Jan Dart Staš napsal(a)

2025  80%Edor: Počátek