Dva na vraždu - Případy smrtící spolupráce přehled
Investigativní pohled na zločiny, v nichž klíčovou roli sehráli dva pachatelé. Proč se Kott s Kutílkem vydali na smrtící jízdu, během níž připravili o život čtyři lidi? Bylo to dílo Satanovo? Kdo byl jedním z nejmladších vrahů československé historie a co provedl se svým společníkem? Z jakého důvodu mladiství fanatici do bojových sportů vyvraždili celou rodinu? Autoři odkrývají souvislosti tří českých případů. Opírají se o exkluzivní rozhovory s policisty, experty i přímými účastníky zločinů a také o vyšetřovací spisy. Odhalují tak víc, než bylo dosud k případům řečeno či napsáno.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva na vraždu - Případy smrtící spolupráce. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 32 komentářůSouvisející novinky - Dva na vraždu - Případy smrtící spolupráce (1)
Duchotepci, Záře Věčného plamene a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2025
Kniha Dva na vraždu - Případy smrtící spolupráce v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Chci si koupit | 25x |
| v dalších seznamech | 2x |

86 %
70 %
Kniha Dva na vraždu od Milana Říského a Jana Thomayera je skvělá věc pro každého, koho zajímá české true crime a policejní práce. Mně osobně se na knize líbilo, že to nebylo jen suché podávání faktů z policejních spisů, ale autoři dokázali celé ty příběhy tří děsivých zločinů popsat tak, že to čtete skoro jako dobře napsaný thriller. Je vidět obrovský kus práce a rešerší, které do toho autoři vložili – rozhovory, citace, detaily z vyšetřování. Člověk je vtažen přímo do těch případů a sleduje, jak vyšetřovatelé skládají střípky dohromady. To, že se jedná o naše, české zločiny, celému čtení dodává ještě silnější, děsivý rozměr a o to víc, když je hned první případ z města, ve kterém už nějaký rok bydlím. Za mě naprosto perfektní čtivo, které ukazuje, jak se i ty nejbestiálnější činy dají rozkrýt. Rozhodně doporučuji, ale je to místy hodně drsné čtení. Tato kniha se podle mě řadí mezi nejlépe zpracované tituly tohoto žánru.