přehled
Pátý díl slavné ságy o písečné planetě líčí boj o planetu Arrakis, o zázračné koření a především o moc nad celou známou částí vesmíru nabývá na síle. Kromě Atreidů a Harkonnenů je jednou z hlavních figur ve hře "ghola" Duncan Idaho.
Originální název: Heretics of Dune, 1984
Co říkají o knize uživatelé?
Nové pokračování série Duna přináší smíšené pocity. Někteří čtenáři oceňují akčnější děj a filozofické prvky, zatímco jiní kritizují přílišné rozvlečení a nedostatek výrazných postav. Děj se posouvá o tisíce let dopředu, což přináší nové postavy a situace, ale také zmatek. Mnozí fanoušci se shodují, že série ztrácí kouzlo původní Duny, i když Herbert stále dokáže vytvořit fascinující svět s hlubokými myšlenkami. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kacíři Duny mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi epické sci-fi příběhy
- Fanoušci filozofických a politických témat
- Milovníci akčních a dramatických zvratů
- Ti, kteří sledují vývoj postav a jejich motivací
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kacíři Duny. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 43 komentářůSouvisející novinky - Kacíři Duny (1)
Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)
17.04.2022
„Je celkem přirozené, že ti, kdo drží v rukou moc, se snaží potlačit neorganizovaný výzkum. Neomezené hledání vědomostí už mnohokrát v historii přineslo nevítanou konkurenci. Mocní chtějí „bezpečný směr zkoumání“, který bude vyvíjet jen ty produkty a myšlenky, jež se dají ovládat, a co je nejdůležitější, takové, které umožní, aby větší část zisků získali zúčastnění investoři. Bohužel náhodný vesmír plný relativních proměnných nezaručuje takové „bezpečné směry zkoumání“. Hodnocení Iksu, archivy Bene Gesseritu“
Kniha Kacíři Duny v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 16x |
| v Přečtených | 686x |
| ve Čtenářské výzvě | 22x |
| v Doporučených | 33x |
| v Mé knihovně | 434x |
| v Chystám se číst | 210x |
| v Chci si koupit | 84x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Frank Herbert také napsal(a)
| 1988 | Duna |
| 1993 | Spasitel Duny |
| 2007 | Děti Duny |
| 2001 | Božský imperátor Duny |
| 1999 | Kapitula: Duna |

89 %
74 %

(SPOILER) Ze začátku se mi to četlo líp, než předchozí díly, filozofování ubylo a v dialozích postav opravdu o něco šlo, nebylo to jen mlácení prázdné slámy. Ale s postupujícím časem narůstaly nelogičnosti děje. Vrcholí to útěkem z Gammu, který vychvalovaný Burzmali pojme naprosto neschopně,všichni jsou zajati nepřáteli a musí to zachraňovat Teg se svými superschopnostmi. Říkal jsem si, proč prostě nevezmou nekoráb a neodletí v něm, místo zbytečného utíkání do města a bum, o 150 stránek později Teg ukradne nekoráb a všichni v něm odletí. A ten konec, v tom souhlasím s ostatními, je vysloveně odfláknutý, což bych od Herberta nečekal.
Tak si z povinnosti přečtu ještě šestku, ať mám sérii kompletní a doufám, že tam nebude strašit další Idahův ghola.