Dům za zdí přehled
Když nastane přesně ta správná chvíle, objevíte v úzké uličce lemované cihlovou zdí, jen kousek od obyčejné anglické hospody, vchod do neobyčejného domu. Cizí člověk vás tam osloví jménem a pozve vás dovnitř. Zpočátku se vám nebude chtít odejít. Později zjistíte, že odejít nemůžete. Každých devět let tam jeho obyvatelé – podivní sourozenci – pozvou někoho, kdo je odlišný nebo osamělý: přechytralého puberťáka, nedávno rozvedeného policistu, plachou univerzitní studentku. Co se však v domě opravdu děje? Pro ty, kdo to zjistí, je už příliš pozdě… Složitě propracovaný román rozkročený přes pět desetiletí, od konce sedmdesátých let do současnosti, který přeskakuje z jednoho žánru do druhého a ozlomkrk se řítí k ohromujícímu závěru, vás vtáhne do pozoruhodného světa, kde starý příběh o strašidelném domě dostává nový rozměr – jaký si dokáže vymyslet pouze David Mitchell.... celý text
Originální název: Slade House, 2015
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha vyvolává silné emoce a napětí. Čtenáři oceňují její schopnost vtáhnout do příběhu. Mnozí ji popisují jako těžko odložitelnou, což potvrzuje i zkušenost s nočním čtením. Někteří čtenáři však vyjadřují obavy z otevřeného konce a složitosti děje. Přesto většina hodnotí příběh jako skvělý a doporučuje ho dalším. Více v komentářích.
Komu by se kniha Dům za zdí mohla líbit?
- Fanoušci napínavých a tajemných příběhů
- Čtenáři, kteří mají rádi fantastické prvky
- Milovníci autorovy předchozí tvorby
- Ti, kdo ocení propracované postavy a děj
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům za zdí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 103 komentářůSouvisející novinky - Dům za zdí (0)
Kniha Dům za zdí v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 438x |
| ve Čtenářské výzvě | 37x |
| v Doporučených | 25x |
| v Mé knihovně | 189x |
| v Chystám se číst | 184x |
| v Chci si koupit | 31x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
David Mitchell také napsal(a)
| 2012 | Atlas mraků |

49 %
86 %
73 %

Dům za zdí
(SPOILER) Druhé setkání s autorem a podruhé vlastně nevím, jak hodnotit. Příběh je skvěle postavený, zmatený tak akorát, nenechá příjemce v klidu. Na druhou stranu, jak už tady někdo zmínil, i já jsem vlastně víc fandila temné straně a možná škoda, že nedostala více prostoru sama za sebe.
Závěr dost zvláštní a musím přiznat, že nevím, zda jsem ho vůbec pochopila. Některé věci mi ale přišly zbytečně nedotažené do konce (např. záchrana Sallyiny sestry), nebo zůstaly po několika větách u ledu (kde se vzala tajemná jehlice, kdo byla žena varující nám první známou oběť...), což mi přišlo jako opravdová škoda.
V audio podobě ale celkově skvělé dílo, které se fakt dobře poslouchalo.