Dům u hřbitova přehled

John Everson

Když houstne mlha, krátí se dny a ze stromů se snáší listí, mnozí neváhají zaplatit za příjemné postrašení… Na hřbitově Bachelors Grove stojí zvláštní dům. Mezi místními se povídá, že jej obchází přízrak, a není proto divu, že stavení se téměř každý už léta vyhýbal a k návštěvě lákal pouze uctívače ďábla… Teď v něm vidí příležitost místní podnikatel, který chce využít jeho strašidelné pověsti a hodlá jej proměnit v halloweenskou atrakci. Požádá svého kamaráda tesaře, aby dům uvedl do provozuschopného stavu, a pozve skupinku ostřílených designérů, aby mu vtiskli moderní hororovou tvář. Každá místnost má připomínat scénu z nějakého slavného filmu a z koutů se bude linout dramatická syntezátorová hudba, jakou mají v oblibě režiséři Dario Argento nebo John Carpenter. Nová atrakce vyvolá velký zájem, ale zároveň se v okolí začnou objevovat auta se zhroucenými řidiči za volantem, kteří po procitnutí netuší, jak přišli ke svému řeznému poranění…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: 2020 , Carcosa
Originální název: The House by the Cemetery, 2018

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha 'Dům u hřbitova' vzbudila mezi čtenáři rozporuplné reakce. Někteří chválí atmosféru a krvavé scény, které přicházejí ve druhé polovině příběhu. Jiní kritizují pomalý rozjezd a nedostatečně rozvinuté postavy. Čtenáři oceňují odkazy na klasické hororové filmy, ale někteří považují příběh za předvídatelný a plný klišé. Celkově se jedná o béčkový horor, který potěší fanoušky žánru, ale nemusí zaujmout každého. Více v komentářích.

Komu by se kniha Dům u hřbitova mohla líbit?

• Fanoušci krvavých hororů
  • Čtenáři, kteří ocení odkazy na klasické filmy
  • Milovníci atmosférických příběhů
  • Čtenáři hledající oddechovou literaturu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dům u hřbitova. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Sammy.Boy
11.11.2025

(Čtenářská výzva) Jako oddaného hororového fanouška mě kniha moc potěšila - námět skvělý, ale co autorovi nemůžu odpustit, tak je první část, která mě doslova málem unudila k smrti! Naštěstí se pak s koncem pochlapil a naservíroval solidní jatka, u kterých jsem vrněl blahem. Tenhle vražedný DŮM U HŘBITOVA by si zasloužil jednoznačně i filmové zpracování.

všech 31 komentářů

Související novinky - Dům u hřbitova (1)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020

Kniha Dům u hřbitova v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně141x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi