Legie plamenů přehled

Anthony Ryan

Draconis Memoria série

Claydon Torcreek přežil cestu džunglí plné draggů, střet s nepřátelskými klany i mrazivý dotyk zrady - jeho potíže ovšem teprve začínají. Bájný bílý dragg - všeobecně považovaný za pouhý mýtus - se totiž probouzí z dlouhého spánku a přemáhá ho palčivá touha sežehnout na popel celý lidský svět. Jedno město už děsivým draggovým kohortám za oběť padlo. A další budou následovat, pokud se Clayovi nepodaří odhalit dávné tajemství, dosud ukryté pod jižním ledem. Clay musí opět čelit nepředstavitelným nebezpečím a tentokrát na bedrech nenese pouze břímě naděje svého vlastního lidu, nýbrž i osudu celého světa.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2019 , Host
Originální název: The Legion of Flame, 2017

Co říkají o knize uživatelé?

Druhý díl série přináší smíšené pocity mezi čtenáři. Někteří vyzdvihují propracovanost příběhu a postav, zatímco jiní kritizují zdlouhavost a slabší dějové linie. Mnozí čtenáři oceňují akční prvky a napínavé vyprávění, které je udržuje v napětí. Na druhou stranu se objevují názory, že některé pasáže jsou nudné a zbytečné. Celkově se však většina shoduje na tom, že kniha má své kouzlo a těší se na závěrečný díl. Více v komentářích.

Komu by se kniha Legie plamenů mohla líbit?

• Fanoušci steampunkové a fantasy literatury
  • Čtenáři, kteří ocení komplexní příběhy
  • Milovníci akčních a napínavých dobrodružství
  • Ti, kdo hledají epické fantasy s bohatým světem

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legie plamenů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

SkcSAM
04.12.2025

(SPOILER) Clayove kapitoly ma príliš nebavili, najmä v druhej polovici, kde sa v nich podľa mňa takmer nič zaujímavé nedialo. Najviac mi nesadlo jeho putovanie v podzemnom starovekom útočisku, ktoré mi prišlo dosť zdĺhavé. Naopak, Lizanne ma v tomto diele bavila oveľa viac, či už pri úteku z najhoršieho väzenia alebo neskôr počas revolúcie proti cisárstvu. Kniha sa mi celkovo čítala dosť ťažko a väčšinou som nezvládol viac než dve kapitoly naraz. Nebola zlá, ale ani nijako výnimočná. Za mňa ide o ľahký nadpriemer.

všech 47 komentářů

Související novinky - Legie plamenů (1)

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019

Kniha Legie plamenů v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně327x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Anthony Ryan také napsal(a)

Anthony Ryan
skotská, 1970