Říkej tomu, jak chceš přehled
Můžou dobré úmysly omluvit špatný čin? Contemporary hit od autorky bestselleru Dopisy ztraceným. Rob býval populárním hráčem lakrosu, ale pak jeho otce chytili při zpronevěře a teď je z něj vyvrhel. Po tátově nepovedeném pokusu o sebevraždu se o něj navíc musí Rob s mámou starat. O Maegan si všichni myslí, že je snaživka, ale i ona má řadu tajemství a problémů. Když spolu Rob a Maegan během matematického projektu skončí ve dvojici, nejsou právě nadšení – vždyť toho o sobě navzájem dost slyšeli. Brzy ale zjistí, že mají víc společného, než kdy tušili.... celý text
Originální název: Call It What You Want, 2019
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha 'Říkej tomu, jak chceš' od Brigid Kemmerer zaujala čtenáře svým silným příběhem. Hlavní postavy, Rob a Maegan, čelí vážným problémům, které je spojují. Recenzenti chválí autorku za realistické zobrazení emocí a situací, které mladí lidé prožívají. Mnozí čtenáři oceňují, jak příběh dokáže vyvolat silné pocity a přimět k zamyšlení nad vlastními životními volbami. Kniha je považována za čtivou a poutavou, což potvrzuje i vysoké hodnocení od čtenářů. Více v komentářích.
Komu by se kniha Říkej tomu, jak chceš mohla líbit?
- Čtenáři hledající silné emocionální příběhy
- Milovníci young adult literatury
- Fanoušci realistických a uvěřitelných postav
- Ti, kdo se zajímají o témata dospívání a osobního růstu
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říkej tomu, jak chceš. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 122 komentářůSouvisející novinky - Říkej tomu, jak chceš (1)
Knižní novinky (47. týden)
21.11.2021
„„Lidi mají hrozně rádi, když najdou slabší článek, díky kterýmu si můžou připadat nadřazeně. St. 131“
„„Jenom proto, že má v něčem pravdu, ještě neznamená, že má pravdu ve všem. Člověk může mít pravdu a zároveň se chovat jako blbec. s. 285“
všech 6 citátů najdete u autoraKniha Říkej tomu, jak chceš v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 7x |
| v Přečtených | 644x |
| ve Čtenářské výzvě | 78x |
| v Doporučených | 73x |
| v Mé knihovně | 262x |
| v Chystám se číst | 252x |
| v Chci si koupit | 90x |
| v dalších seznamech | 11x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
přátelství, kamarádství americká literatura rodina osamělost střední škola vina pro dospívající mládež (young adult) podvody ztráta blízkých neplánované těhotenstvíBrigid Kemmerer také napsal(a)
| 2019 | Dopisy ztraceným |
| 2019 | Temné a osamělé prokletí |
| 2020 | Na co slova nestačí |
| 2021 | Říkej tomu, jak chceš |
| 2020 | Statečné a zlomené srdce |

86 %
70 %

4,5*/5*
Moje pátá kniha od Brigid, hodnotím stejně kladně jako Dopisy ztraceným a Na co slova nestačí :). Všechny tyto heavy contemporary jsou krásně napsané teen příběhy, ve kterých jako v kotli probublává nejedno těžké téma, odpařuje se zklamání a výsledným pokrmem je naděje a láska.
Obě hlavní postavy mi byly neskutečně sympatické, a úplně jsem rozuměla jejich rozhodnutím. Meaganin vztah se sestrou autorka hezky vykreslila, stejně tak Robovy pokusy o přátelství s Connorem a Owenem.
Celkově je příběh lidsky podán, nejvíce mě zaujalo poselství, že není možné soudit lidi za špatné skutky jejich rodičů, protože každý žijeme sám za sebe a máme právo být posuzováni pouze na základě našich vlastních činů.
Styl mi přijde čtivý, úměrný tempu děje. Jediné, s čím jsem měla problém, je neukotvení v časoprostoru. Docela mi trvalo, než jsem si domyslela, že se to odehrává v USA, a ani jejich město nebyla úplně věrohodná kulisa - kde se nachází obchodní centrum, jak daleko je větší město, jak daleko se od sebe nachází domy postav atd. - to vše nebylo podáno tak, abych se dobře orientovala.
Hodnotím jako skvělou, oddechovou četbu, která nutí přemýšlet a nebrat věci černobíle. Doporučuji dospívajícím od 12 let a fanouškům autorky :).