Dopisy na svačinovém papíru přehled
Milý, poetický román o dvou lidech, kteří jsou jako voda a oheň, o střetu lásky a svobody, o nezávislosti i touze někam patřit. Na pozadí něžného milostného příběhu hledá Carsten Henn odpověď na otázku, jestli směřování svého života určujeme sami, nebo o nás necháme rozhodovat jiné, zda nás řídí osud, náhoda či naše svobodná vůle. Kdo dnes ještě píše dopisy? Skutečné, na papíře a rukou? Určitě Kati Waldsteinová, která se na prahu čtyřicítky rozhodla začít nový život a dopisy psanými na svačinovém papíře se loučí se všemi, kdo ji v životě nějak ovlivnili – v dobrém i špatném. Milá prodavačka, přísná učitelka, bývalý manžel. Jednoho dne se potká se Severinem, poněkud tajemným člověkem bez domova. Na ulici tohoto ladiče klavírů dostala nešťastná událost, kterou zavinil. Pevně však věří, že Kati a její rodná obec jsou jeho osud. Zdá se, že jsou pro sebe stvoření, a přesto k sobě nemůžou najít cestu, dokud si Kati neuvědomí, že se nemusí rozloučit s minulostí, aby začala novou budoucnost, a Severin nepochopí, že budoucnost bude mít jen tehdy, když přijme svou minulost.... celý text
Originální název: Die Butterbrotbriefe
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopisy na svačinovém papíru. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 2 komentářůSouvisející novinky - Dopisy na svačinovém papíru (2)
Kniha Azraelova, Paraziti a další knižní novinky (42. týden)
12.10.2025
Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)
08.09.2024
Kniha Dopisy na svačinovém papíru v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 6x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Doporučených | 1x |
| v Mé knihovně | 24x |
| v Chystám se číst | 57x |
| v Chci si koupit | 20x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Carsten Henn také napsal(a)
| 2022 | Knihonoš |
| 2022 | Pekár a vôňa príbehov |
| 2006 | Víno - rychlokurz v 10 sklenkách |
| 2025 | Dopisy na svačinovém papíru |
| 2025 | Zlatý písací stroj |

76 %
88 %

Svojím spôsobom je to zaujímavý príbeh, aj keď nemôžem povedať, že by ma ohúril či úplne pohltil. Rozhodne ma však zopárkrát dojal k slzám. A čo ja vždy viem oceniť - našlo sa v ňom pár zaujímavých myšlienok.
Jednu z nich vyberám:
"Ale keď človek niekoho potrebuje, nie je to láska. Nie, láska je to vtedy, keď ľudia jeden druhého nepotrebujú, a napriek tomu sú spolu. Láska nikdy nie je nutnosťou, vždy je to slobodná vôľa." (str. 214)