Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna přehled
Mistrovská díla pro děti, spisovatele Marka Twaina, čte celý svět již po dvě století. Mezi jeho romány pak zvláště vynikají dva: Dobrodružství Toma Sawyera a Dobrodružství Huckleberryho Finna. Tato vrcholná práce americké literatury 19. století o osudech dvou podnikavých chlapců je nabitá napětím, humorem a neodolatelnou hravostí. Zvláště v Hucku Finnovi vytvořil autor typ nekonvenčního klukovského hrdiny, který s vtipem řeší podivné události, jichž se stává svědkem při své cestě po řece Mississippi. Vítězí nad podvodníky a gangstery a v napínavé spleti převleků, komické nadsázky a gagů , spolu s kamarádem Tomem, osvobozuje uprchlého černocha Jima. Dva bezstarostné, trochu lehkomyslné a rošťácké přátele, Toma a Hucka, v této dramatizaci, plné twainovského humoru, představují Jiří Ornest a Michal Pešek. Humor a napětí v příběhu dobrodružstvím posedlých klukovských kamarádů.... celý text
Originální název: The Adventures of Tom Sawyer – The Adventures of Huckleberry Finn
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 26 komentářůSouvisející novinky - Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna (0)
Kniha Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v Přečtených | 375x |
| ve Čtenářské výzvě | 17x |
| v Doporučených | 25x |
| v Mé knihovně | 191x |
| v Chystám se číst | 61x |
| v Chci si koupit | 12x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
americká literatura Severní Amerika o literatuře pro děti a mládež dětská dobrodružství dobrodružné románySamuel Langhorne Clemens také napsal(a)
| 1964 | Dobrodružství Toma Sawyera |
| 1961 | Tajemný cizinec |
| 1999 | Princ a chuďas |
| 1965 | Dobrodružství Huckleberryho Finna |
| 1970 | Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna |

84 %
74 %

Knížku jsem četla před přibližně 50 lety. Úplně jsem zapomněla, o čem byla. Kouzlo vyprávění dětmi, jejich mluvou, z jejich pohledu, to mě úplně odrovnalo. Dlouho jsem se tak nezasmála.
Samozřejmě některé pasáže týkající se otroctví a pohledu na černochy je v dnešní době hluboko pod čarou.