Tarzan z rodu Opů

Edgar Rice Burroughs

přehled

Chlapce, jemuž zemřou rodiče, se ujímají opice. Vychovají ho se svými mláďaty. Když na ostrov dorazí loď, Tarzan se poprvé setkává se svým druhem, s lidmi. Rychle se učí a posléze se nechá přesvědčit o tom, že člověk patří k lidem a odjede se svými novými přáteli do Anglie. Zde zjišťuje, že je dědicem rozsáhlého panství.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1991 , Paseka
Originální název: Tarzan of the Apes, 1912

Co říkají o knize uživatelé?

Tarzan, postava z románu Edgara Rice Burroughse, zůstává fascinující i po více než sto letech. Čtenáři oceňují jeho dobrodružství a příběh o přežití v džungli. Mnozí vzpomínají na své dětství, kdy hltali Tarzanovy příběhy s nadšením. I přes archaickou stylistiku a dobové názory je kniha stále považována za klasiku dobrodružného žánru. Příběh je plný akce a napětí, což přitahuje jak mladé, tak starší čtenáře. Tarzanovo poznávání sebe sama a jeho souboj s přírodou zanechávají silný dojem. Více v komentářích.

Komu by se kniha Tarzan z rodu Opů mohla líbit?

• Čtenáři, kteří si pamatují své dětství
  • Milovníci dobrodružných příběhů
  • Fanoušci klasické literatury
  • Čtenáři hledající nostalgii
  • Ti, kdo ocení akční a napínavé vyprávění

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tarzan z rodu Opů. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Modi666
07.10.2025

No jo no. Tahle série o Tarzanovi to byl balzám pro mladého čtenáře v dobách, kdy takových atraktivních knížek moc nebylo. Úžasné, napínavé čtení. Přečetl jsem těch knih o Tarzanovi víc ale zdaleka ne všechny. Ne, že bych neměl zájem, ale ty knihy zkrátka v knihovně buď neměli, nebo byl k dispozici jen jeden exemplář a ten stále rozpůjčovaný.
Jedna z nejúžasnějších knih mého mládí !!!! Méně než pět hvězd by byl hřích !!!

všech 45 komentářů

Související novinky - Tarzan z rodu Opů (0)

Tarzan z rodu Opíc; dojímavý obraz prvotného človeka, predierajúceho sa temnotou nevedomosti k svetlu poznania.

Práca bude našou záchranou. Musíme pracovať, aby sme nemali kedy rozmýšľať, inak prídeme o rozum.

všech 11 citátů najdete u autora

Zfilmováno

Tarzan (1999)

Kniha Tarzan z rodu Opů v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně240x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi