Dobrodruhům přehled

Dobrodruhům
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431044/bmid_dobrodruhum-3Ie-431044.jpg 4 619 619

Neplánujte cesty… prožijte je! Cestování si nikdy nenaplánujete na sto procent – vždy vás něco překvapí. Ví to i oblíbená herečka a cestovatelka Tereza Ramba (Voříšková). Za dva roky navštívila dvacet zemí a rozepsala se o jejich známých i nečekaných podobách. Ať už máte sami neklidného cestovatelského ducha, nebo radši jenom jezdíte prstem po mapě, Tereziny zážitky v kombinaci s autentickými fotografiemi a ilustracemi jsou natolik inspirující, že vás začnou svrbět pohorky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodruhům. Přihlašte se a napište ho.

milary
19.01.2025 audiokniha 2 z 5

Cestopis klasického střihu jsem nutně nečekala. Podle komentářů je knížka určitě krásná vizuálně, vč. fotek.
Tereza je mi sympatická, cíleně ji nesleduju, ale mám ráda její hlas a jako herečka je fajn.

Já jsem poslouchala. "Lívancová" kapitola mě dojala a deníková forma se mi zpočátku zdála schůdná, později výrazně míň; jak vyprávění pokračovalo, přišlo mi, že koukám klíčovou dírkou někam, kam nemám ani nechci (a tak jako tak to bylo bez efektu, protože, jak jsem už řekla: o Tereze Ramba nevím téměř nic).

Něco se mi líbilo celé, třeba kapitola o Sverním pólu. A pak jednotlivosti, zajímavé postřehy, vtip, dojmy... Ale od jistého bodu mi to líčení začalo připadat místy až nahodile útržkovité, emoce až příliš osobní na to, aby se daly sdílet a slovo láska umanutou frekventovaností až trochu zneužité.
Já se tomu všemu nějak úplně vzdálila v kapitole Camino de Santiago prošpikované vzkazy. Euforickými výkřiky v jazyce, kterým můj kmen nemluví :), lidem, které neznám. (LooneyCZ popisuje ve svém příspěvku ještě něco, co mi taky drobně zaskřípalo. Vášnivé zmínky o ekologii a stavu světa působí v kontextu jiných zmínek na jiném místě přinejmenším nesourodě).
Co nadělám... Tentokrát to pro mě prostě nebylo.

tonysojka
08.01.2025 audiokniha 4 z 5

Posloucháno v audio verzi. Sympaticky optimistické, vtipné, občas proložené nějakými moudrými postřehy o lásce,přátelství,odvaze a životě.Celkově vyprávění na pohodu a dobrou náladu.

los
12.12.2024 1 z 5

pro fanoušky slavné herečky, kteří zaplatí za pocit, že jsou své hvězdě zase o trošku blíž

fotky moc pěkné, ale chybí mi faktické popisky lokace, místopis, nějaké tamní zajímavosti atd., pocity Rambové a její sluníčkové globální láskaření je mi vcelku ukradené

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020

Odjíždí se kvůli návratům. A sdílení je jediná forma života.

Někdy lidi zažijou rozdílný věci a pořád si chtěj stoprocentně rozumět.

Ve stromovejch domech. Svět je v pořádku.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Dobrodruhům v seznamech

v Mé knihovně198x