Divočina přehled
Pozoruhodně upřímný autobiografický příběh ženy, která se po traumatických událostech rozhodne vyrazit na 1 770 kilometrů dlouhou pěší pouť. V šestadvaceti letech si Cheryl Strayedová, po smrti své matky a krachu svého manželství, myslela, že přišla o vše. Měla pocit, že již nemá co ztratit a učinila nejimpulzivnější rozhodnutí svého života: odhodlala se sama ujít vysokohorskou trasu Pacifik Crest Trail od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Hrdinka, bez jakýchkoli znalostí o přežití v divoké přírodě, se nevyhne střetnutí s chřestýši a medvědy, překonává úmorná vedra či rekordní sníh. Napínavé vyprávění okořeněné humorem živě zachycuje strach i radost mladé ženy tvrdě si razící cestu k cíli navzdory mizivé šanci na úspěch. Pouť ji téměř dožene k šílenství.... celý text
Originální název: Wild, 2012
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha Divočina přináší fascinující příběh o vnitřním hledání a osobním růstu. Hlavní postava, Cheryl Strayed, se vydává na náročnou cestu po Pacific Crest Trail, aby se vyrovnala se ztrátou matky a osobními traumaty. Čtenáři oceňují autorčinu upřímnost a odvahu, kterou projevila během svého putování. Kniha vyvolává široké spektrum emocí a inspiruje k zamyšlení nad vlastním životem a hodnotami. Je to příběh o překonávání překážek a hledání smyslu v těžkých chvílích. Více v komentářích.
Komu by se kniha Divočina mohla líbit?
- Čtenáři hledající inspiraci a motivaci
- Milovníci příběhů o osobním růstu
- Fanoušci cestopisů a přírody
- Ti, kdo se zajímají o psychologii a duševní zdraví
- Čtenáři, kteří procházejí těžkými životními situacemi
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divočina. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 398 komentářůSouvisející novinky - Divočina (1)
Knižní novinky 24. - 30. září
24.09.2018
„Jak jsem pochopila, vesmír nikdy, vůbec nikdy nežertuje.“
„"Nikdy, vůbec nikdy se nevzdávejte." Winston Churchill“
Kniha Divočina v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 42x |
| v Přečtených | 2 177x |
| ve Čtenářské výzvě | 691x |
| v Doporučených | 183x |
| v Mé knihovně | 556x |
| v Chystám se číst | 852x |
| v Chci si koupit | 189x |
| v dalších seznamech | 17x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
cestopisné příběhy pro ženy zfilmováno americká literatura psychologické romány autobiografické prvky divočina Pacifická hřebenovka pěší turistikaCheryl Strayed také napsal(a)
| 2015 | Divočina |
| 2017 | Velká cesta k sobě samému - o lásce a o životě |

91 %
69 %
Divočina
(SPOILER) Kniha mě na PCT nepřenesla, ale spoustu zajímavých míst o kterých jsem nevěděla, jsem si průběžně dohledávala na netu. Ráda se podívám na filmové zpracování. Jak už tady někdo zmiňoval, zastřeleni koně nebo náhlá ztráta zájmu otčíma jsou takové podivnosti. Na pět hvězdiček to určitě není, ale jsem ráda, že jsem se Cheryl došla až na konec :-)