Dívka ze země Venku 2 přehled

Nagabe

Dívka ze země Venku série

Kdysi dávno byly dvě země, oddělené od sebe vysokou zdí. Země Uvnitř, kde žili lidé, a země Venku, obývaná prokletými bytostmi. Prokletí se šířilo dotykem – a tak každého, kdo vkročil do země Venku, čekal přísný trest. I přes to však v zemi Venku žila malá dívenka jménem Šiva. Nebyla sama – starala se o ni prokletá bytost, pan učitel. Ti dva se nesměli dotknout, avšak poutalo je k sobě více, než by se na první pohled mohlo zdát. Dívenka ze země Venku je melancholický fantasy komiks plný bohaté představivosti a temných prvků. Vymyká se současné japonské komiksové produkci jak grafickým zpracováním, tak citlivým příběhem, který čtenáře záhy pohltí. Dětská zvídavost hlavní hrdinky odhaluje svět plný podivných bytostí a lidí, jejichž pohnuté osudy a strach z prokletí prověří, kam až sahá dojemné přátelství Šivy a jejího ochránce. Tváře Šivy se dotkla černá ruka, která nepatřila panu učiteli a která se jí nikdy dotknout neměla. Šiva, bezbranná dívenka, stojí nyní před hrozbou, že se promění v bytost z Venku. Jaký jen děs hrozivá představa vyvolává v panu učiteli… a kdo je „matka, o níž zmateně hovořila bytost z Venku, jež se Šivy dotkla? Příběh dvou, dívky a bytosti, chycených v hluboké průrvě,která odděluje noc a den…... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2022 , Gate
Originální název: とつくにの少女 2, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka ze země Venku 2. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Vjeerus
30.09.2025

Ohoo, tak tohle dostalo trošku temnější obrysy a víc se krystalizují vztahy mezi lidmi zvenčí a zevnitř. Dostáváme spoustu, ale spoustu otázek, ale odpovědí žalostně málo.
Děj stále plyne vlastně pomalu, tak nějak étericky a mile, i když sledujeme velmi brutální scénu páchanou na jiné bytosti.
Musela jsem ubrat z hodnocení, protože pociťuji takovou nehezkou chybku v překladu, protože malá holčička mluví se stejnou kadencí, jako dospělá bytost, která skrývá mnoho tajemství a možná nemá ani duši. A nebojí se použít velmi, ale velmi tvrdý zásah proti někomu, kdo mu ohrozí jeho život.
Co musím autorovi pochválit jsou konce. Jsou tak tajemné a perfektní, že člověku nezbývá nic jiného, než se pustit do dalšího dílu. Protože co víc člověka naláká, než že se lidé chovají jak španělská inkvizice a dostane se jim do rukou malá dívka.

všech 22 komentářů

Související novinky - Dívka ze země Venku 2 (1)

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022

Kniha Dívka ze země Venku 2 v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně81x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Nagabe také napsal(a)

Nagabe