Díky za každé nové ráno přehled
Halina Pawlowská
Novela známé autorky a scenáristky vypráví o problémech hlavní hrdinky Olgy, která touží po lásce, ráda flirtuje a bojí se, že z ní nic nebude... Vtipný příběh se stal předlohou pro stejnojmenný úspěšný film, jehož scénář napsala sama autorka a který sklidil řadu prestižních ocenění.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Díky za každé nové ráno. Přihlašte se a napište ho.

V knížce jsme se místy ztrácela. A byla jsme ráda že jsem viděla můj oblíbený film. V postavách bych se ztratila úplně, ale střípky mé paměti z filmu mě naštěstí navedli kdo je kdo. Jak všichni příbuzní tak kamarádky. I tak jsme se hodně bavila, ale knížka mi přišla spíše jako něco o tatínkovi v hlavní roli. A ubkapitol s ním jsme se hodně bavila.
Zfilmováno
Díky za každé nové ráno (1994)
Kniha Díky za každé nové ráno v seznamech
v Mé knihovně | 178x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
1996 | ![]() |
2002 | ![]() |
2013 | ![]() |
2007 | ![]() |
2004 | ![]() |
Mně přišlo, že čtu nějaký prolog, úvod do příběhu a stále jsem čekala, kdy začne, až jsem byla na konci. Nebylo to vysloveně špatné, ale ani dobré. V postavách se čtenář lehce ztrácí. Je jich tam tolik, že si nejde udržet pořádek, až ke konci jsem si teprve dokázala zařadit kdo je kdo.
Halinu Pawlowskou ráda poslouchám. Má vypravěčský talent a tolikrát jsem se smála u jejích historek, až jsem si řekla, že jako vášinvá čtenářka jsem hloupá, že jsem si nějakou její knihu ještě nepřečetla. No, po tomhle si možná říkám, že jsem hloupá spíš teď.