Dievča, ktoré sa hralo s ohňom přehled
Millennium série
V druhej časti úspešnej trilógie Millennium (prvá časť Muži, ktorí nenávidia ženy) obvinia Lisbeth Salanderovú z trojitej vraždy. Stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do jej temnej minulosti...
Originální název: Flickan som lekte med elden, 2006
Co říkají o knize uživatelé?
Toto pokračování trilogie přináší napínavý příběh, který znovu oživuje postavy Lisbeth Salanderové a Mikaela Blomkvista. Čtenáři oceňují propracovanost děje a psychologii postav. Lisbeth, jako komplikovaná a nejednoznačná hrdinka, vyvolává smíšené pocity. Děj se rozvíjí pomalu, ale druhá polovina knihy je plná akce a překvapení, které udržují napětí až do konce. Autor brilantně odhaluje temné stránky společnosti a přináší silné sociální komentáře. Celkově je kniha hodnocena jako výborné pokračování, které si zaslouží pozornost. Více v komentářích.
Komu by se kniha Dievča, ktoré sa hralo s ohňom mohla líbit?
- Fanoušci detektivních příběhů
- Čtenáři, kteří mají rádi komplexní postavy
- Milovníci napínavých thrillerů
- Ti, kdo ocení sociální témata v literatuře
- Čtenáři, kteří hledají silné ženské hrdinky
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dievča, ktoré sa hralo s ohňom. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 694 komentářůSouvisející novinky - Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (2)
Připravované knižní novinky (17. - 23. 8.)
15.08.2015
Pokračování Milénia vyjde v srpnu
18.04.2015
„Byl to okamžik, kdy člověk musel buď vyhrát, nebo zmizet.“
„Schopnost bez sentimentu odejít ze situace, kterou bys nedokázal zvládnout. To je základní pravidlo přežití.“
všech 8 citátů najdete u autoraOcenění knihy (2)
2009 -
Goodreads Choice Awards
(Best Mystery & Thriller)
2006 -
Bästa svenska kriminalroman
Kniha Dievča, ktoré sa hralo s ohňom v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 62x |
| v Přečtených | 10 441x |
| ve Čtenářské výzvě | 509x |
| v Doporučených | 770x |
| v Mé knihovně | 2 224x |
| v Chystám se číst | 1 050x |
| v Chci si koupit | 189x |
| v dalších seznamech | 23x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vraždy detektivní a krimi romány zfilmováno napětí hackeři psychické problémy mezilidské vztahy krimi psychologické thrillery švédské detektivky dobro a zlo světová literaturaStieg Larsson také napsal(a)
| 2008 | Muži, kteří nenávidí ženy |
| 2009 | Dívka, která si hrála s ohněm |
| 2010 | Dívka, která kopla do vosího hnízda |
| 2010 | Milénium 1–3 (box) |

94 %

Skvělé pokračování prvního dílu. Napínavý a dynamický příběh mě naprosto dostal a stejně jako první díl jsem četla jedním dechem. Dozvídáme se více o Lisbeth a její historii. Tahle malá žába spolu s Mikaelem si mě naprosto získali.