Dievča, ktoré sa hralo s ohňom přehled

Stieg Larsson

Millennium série

V druhej časti úspešnej trilógie Millennium (prvá časť Muži, ktorí nenávidia ženy) obvinia Lisbeth Salanderovú z trojitej vraždy. Stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do jej temnej minulosti...

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2009 , Ikar (SK)
Originální název: Flickan som lekte med elden, 2006

Co říkají o knize uživatelé?

Toto pokračování trilogie přináší napínavý příběh, který znovu oživuje postavy Lisbeth Salanderové a Mikaela Blomkvista. Čtenáři oceňují propracovanost děje a psychologii postav. Lisbeth, jako komplikovaná a nejednoznačná hrdinka, vyvolává smíšené pocity. Děj se rozvíjí pomalu, ale druhá polovina knihy je plná akce a překvapení, které udržují napětí až do konce. Autor brilantně odhaluje temné stránky společnosti a přináší silné sociální komentáře. Celkově je kniha hodnocena jako výborné pokračování, které si zaslouží pozornost. Více v komentářích.

Komu by se kniha Dievča, ktoré sa hralo s ohňom mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů
  • Čtenáři, kteří mají rádi komplexní postavy
  • Milovníci napínavých thrillerů
  • Ti, kdo ocení sociální témata v literatuře
  • Čtenáři, kteří hledají silné ženské hrdinky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dievča, ktoré sa hralo s ohňom. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Alenkavrisiknih
předevčírem

Skvělé pokračování prvního dílu. Napínavý a dynamický příběh mě naprosto dostal a stejně jako první díl jsem četla jedním dechem. Dozvídáme se více o Lisbeth a její historii. Tahle malá žába spolu s Mikaelem si mě naprosto získali.

všech 694 komentářů

Související novinky - Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (2)

Připravované knižní novinky (17. - 23. 8.)

15.08.2015

Pokračování Milénia vyjde v srpnu

18.04.2015

Byl to okamžik, kdy člověk musel buď vyhrát, nebo zmizet.

Schopnost bez sentimentu odejít ze situace, kterou bys nedokázal zvládnout. To je základní pravidlo přežití.

všech 8 citátů najdete u autora

Ocenění knihy (2)

2009 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)
2006 - Bästa svenska kriminalroman

Kniha Dievča, ktoré sa hralo s ohňom v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených10 441x
v Mé knihovně2 224x
v Chystám se číst1 050x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi