Devět křížů přehled
Roman Kulich
Je víkend a rodina vyráží na výlet do zoo. Adam, Veronika a je jich dvě děti. Všichni by chtěli, aby byli taková správná, idylická rodinka. Ale takové existují jen v pohádkách. V autě panuje napětí, které se daří rozptýlit aspoň vyprávěním napínavého příběhu z dávné minulosti. Proč stojí u dálnice devět křížů? A je to všechno pravda? Co všechno? Všechno! Některá místa jsou prostě prokletá! Přeloženo z rukopisu slovenského originálu.... celý text
Romány Thrillery Literatura slovenská
Vydáno:Originální název:
Deväť krížov, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devět křížů. Přihlašte se a napište ho.

Kniha se mi líbila.
A navíc proto,že kousek od 9 křížů bydlím,jsem se na ni těšila.Čtivé. Akorát příběh z minulosti byl strašně zdlouhavý. Konec smutný.

Roman Kulich - Devět křížů
Tento rok sme dosť cestovali. Dvakrát aj cez Čechy a preslávenú diaľnicu na Brno. Práve tabuľa odkazujúca na odpočívadlo Devĕt křížů ma inšpirovala konečne si túto knihu prečítať.
Prvá polka sa za mňa dosť ťahala. Aj som ju odkladala a veru skoro nedočítala. Pripisujem to ale prekladu, lebo obsah bol dosť zaujímavý.
Na základe článkov, ktoré som si o krížoch čítala, som tušila, kam sa bude dej uberať a bola som zvedavá na koniec.
A veru, som rada, že som dočítala. Všetky emócie a najmä, zážitok z knihy, ktorý sa pri čítaní dostavil minimálne, prišli v závere. V tých pár stranách bolo všetko - prekvapenie, úžas, smútok, ľútosť...
Absolútne som takýto koniec nečakala, bola som šokovaná.
V konečnom dôsledku teda hodnotím knihu veľmi pozitívne, určite si ju prečítam aj v slovenskom jazyku a verím, že potom bude 5.
Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)
26.11.2023
Letní příběh, Zásnubní prsten a další knižní novinky (12. týden)
19.03.2023
Kniha Devět křížů v seznamech
v Mé knihovně | 71x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2023 | ![]() |
2017 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2018 | ![]() |
Nečekala jsem, že tak skvělá legenda dojde někdy tak strašného zpracování! Nudné, nesmyslně natahované. Jedna hvězda za konec, který se dal očekávat ... popravdě nechápu šest knih tohoto autora, styl psaní prvního ročníku střední školy.