Žádné dobré zprávy přehled
Detektivové od Nejsvětější Trojice série
< 6. díl
Komisařka Výrová na stopě bezcitného sériového vraha Loupežné přepadení studentky, které se zvrtlo. Nemotivovaná vražda ukrajinské profesorky historie, jež do Česka utekla před válkou. Zběsilý útok na oblastní manažerku bezpečnostní agentury. Zemřel vyznavač konspiračních teorií skutečně přirozenou smrtí? Souvisejí spolu tyto události, nebo se jedná jen o sled náhod? A není těch zločinů víc? Bývalá policejní komisařka Marie Výrová se po tragickém vyústění svého posledního případu rozhodla věnovat jen rodině a výuce na právnické fakultě a už se nikdy neplést do žádného vyšetřování. Jenže pak se jí ozve starý kamarád s prosbou… V románu Žádné dobré zprávy čtenáři najdou poutavé intimní i společenské drama, lásku, žárlivost, sex, manipulaci i nenávist. Chybět nemůže ani nezaměnitelná atmosféra olomouckých historických náměstí, úzkých uliček a starých univerzitních budov. A také nevlídné pusté cesty mezi zmrzlými poli a tajemná stavení obývaná „muži, kteří nenávidí ženy“. A zuřiví psi. A zlo, které plodí zlo, ale i spravedlnost, která má společně s rukou zákona nakonec vždycky trochu navrch.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žádné dobré zprávy. Přihlašte se a napište ho.

První polovina knihy velmi rozvleklá, zmínky o všech možných konspiracích až zbytečná. Od začátku víme, kdo za tím stojí. Až poslední třetina napínavá. Je to má první čtená kniha, celou serii jsem jinak poslouchala audio.

Nenadchne, neurazí. Ale popisy způsobu myšlení incelů, stejně jako náznaky, odkud se rodí, jsou působivé.
Související novinky - Žádné dobré zprávy (1)
Splétač větrů, Stíny zlatých srdcí a další knižní novinky (21. týden)
18.05.2025
Kniha Žádné dobré zprávy v seznamech
v Mé knihovně | 35x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Michal Sýkora také napsal(a)
2016 | ![]() |
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
2020 | ![]() |
2018 | ![]() |
Není to taková pecka jako Ještě není konec, ani kniha nezanechá čtenáře zcela paralyzovaného ve stylu povídky Nejhorší obavy. Pořád ale velice dobrá česká detektivka - známé reálie Olomouce a jeho okolí, osvědčená parta vyšetřovatelů (do popředí se dostala nová tvář), a tentokráte nebývale aktuální témata! Michal Sýkora trochu přitvrzuje (spoiler - jeho Eda s přehledem vyhrává soutěž o autorovu nejhnusnější literární postavu). Jinak tam byli dle očekávání starý známý Bob Dylan, červené víno a vlastně i otevřený konec. A tak se ptám, zda se ještě někdy Velká Sova vrátí na televizní obrazovky?!