Desať vecí, ktoré by každé dieťa s autizmom chcelo, aby ste vedeli přehled

Ellen Notbohm

Nadčasová publikácia Ellen Notbohm prekypuje pochopením, súcitom a sviežim humorom. Opisuje desať charakteristík, ktoré pomáhajú objasniť – nie definovať – deti s autizmom. Toto rozšírené a aktualizované vydanie prináša širšie zamyslenie a obsiahlejšiu diskusiu týkajúcu sa komunikácie, sociálnej spôsobilosti a kľúčovej úlohy, ktorú pri vedení dieťaťa s autizmom k zmysluplnému, sebestačnému a produktívnemu životu zohráva postoj dospelého. V úplne novej časti skúma desať ďalších základných „vecí“, nútiacich k zamysleniu, spájajúcich sa s mladými ľuďmi počas ich prechodu do dospelosti a zasvätený dodatok ponúka vyše 70 otázok, vhodných na skupinovú diskusiu alebo sebareflexiu. Desať vecí, nestarnúci bestseller pojednávajúci o autizme, umožňuje čitateľovi hlbšie pochopiť potreby i potenciál každého dieťaťa s autizmom.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2014 , Európa
Originální název: Ten things every child with autism wishes you knew, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Desať vecí, ktoré by každé dieťa s autizmom chcelo, aby ste vedeli. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Alaglesia
10.02.2024

Jako maminka syna s PAS si občas něco o této problematice přečtu. Nejsem typ, co by problematiku PAS studoval a vyhledával si nové a nové informace. Myslím, že žít s někým, kdo má PAS je samo o sobě velmi náročné, nemám potřebu si "nakládat" ještě čtením o tom. Po literatuře na toto téma sáhnu, když si položím otázku, zda je ještě něco, co bych mohla pro syna ještě udělat. V této knize jsem odpověď nenašla. Informace v ní jsou velmi obecné, takový stručný přehled, od všeho něco. Kniha mi nic nového nepřinesla, ale myslím, že skvěle poslouží jako základní přehled pro lidi, kteří se o problematiku PAS zajímají.

všech 2 komentářů

Související novinky - Desať vecí, ktoré by každé dieťa s autizmom chcelo, aby ste vedeli (0)

Kniha Desať vecí, ktoré by každé dieťa s autizmom chcelo, aby ste vedeli v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně2x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Ellen Notbohm napsal(a)

2014  87%Desať vecí, ktoré by každé dieťa s autizmom chcelo, aby ste vedeli