Démonické pasti přehled
Další kniha známého záhadologa, která se tentokrát snaží objasnit nevysvětlitelné záhady a tajuplné jevy spojené s minulostí i současností. Již třetí autorova kniha z edice České záhady, která nás tentokrát zavede do tajemných českých lesů. Existují v nich bludičky nebo brány, kterými se dá projít do jiného času? Můžete se i dnes setkat s ježibabou, divým mužem nebo "divokou honbou"? Lze překročit bludný kořen a dostat se tak do jiné dimenze? Autor uvádí i případy ze současnosti. Některé je možné vědecky vysvětlit, ale některé zůstávají nadále záhadou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Démonické pasti. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 8 komentářůSouvisející novinky - Démonické pasti (0)
Kniha Démonické pasti v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 41x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 29x |
| v Chystám se číst | 14x |
| v Chci si koupit | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Otomar Dvořák také napsal(a)
| 2015 | Vřeteno osudu |
| 1999 | Utajené dějiny Čech 1. |
| 2008 | Skrytá česká historie |
| 2007 | Hořící lilie |
| 2009 | Utajené dějiny Čech: od pravěku do roku 1945 |

79 %
81 %

Po téhle knize jsem sáhl, protože jsem si chtěl něco přečíst o bludičkách na Křemelné ze sedmdesátých let minulého století. Informací o této záhadě tu bylo pomálu, ale to nevadí, protože tu byla spousta jiných, zajímavých zápisků. Dočetl jsem se tu například o divoké honbě, o Meluzíně, o kruzích v obilí, o bludičkách, o pekelných psech, o Eliášově ohni, o divých mužích, a nebo o hejkalech. Nejzajímavější pro mě byla předposlední kapitola pojmenovaná Tajemství bludného kořene, která pojednává o různých mizení lidí. Mimo jiné popisovala i kultovní Záhadu Blair Witch. Kniha obsahuje také spoustu lidových bájí a babských povídaček. Dočetl jsem se také, že němečtí obyvatelé odjakživa nazývali Milešovku Donnersberg, což znamená Hromová, ale také Donarova hora. Líbí se mi autorův styl a kladně hodnotím velké množství ilustrací. Knihu doporučuji čtenářům, kteří se rádi potulují po lesích, po horách a kolem zrádných močálů a bezedných propastí.
Citace: Za druhé světové války se němečtí nacisté usilovně snažili proniknout do tajného podzemního světa. Soudili, že všechny pověsti o vojsku vyjíždějícím z nitra kopců, o trpaslících kutajících v podzemí vzácné kovy a drahokamy, o dračích slujích a mocných vládcích velehor jsou zkresleným popisem skutečných setkání lidí s příslušníky neznámé rasy, s obyvateli mocné, ale přísně utajené podzemní říše Agharta, jejíž tisícikilometrové chodby se jako chapadla chobotnice roztahují pod všemi kontinenty i oceány, a jejíž hlavní centrum leží pod mongolskou pouští Gobi.