Dějiny zemí Koruny české II. přehled
Dějiny zemí Koruny české série
< 2. díl
2. část Dějin zemí Koruny české od kolektivu autorů zahrnuje období od nástupu osvícenství do roku 1989 a je obdobně jako 1. část doprovázena dobovými fotografiemi, mapami a reprodukcemi. 5. vyd. ISBN pro soubor I.-II. (1998): 80-7185-165-5
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny zemí Koruny české II.. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 14 komentářůSouvisející novinky - Dějiny zemí Koruny české II. (1)
Knižní novinky (44. týden)
31.10.2021
Kniha Dějiny zemí Koruny české II. v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Chci si koupit | 25x |
| v dalších seznamech | 2x |

98 %
75 %
Chápu, že popsat historii naší kotliny ve dvou ne moc obsáhlých knihách není jednoduché a že existuje toto dílo ve více než dvacetisvazkové podrobné variantě, ale...
Ano, o přehled našich dějin se jedná, ale rozhodně nesouhlasím s většinou, že jde o knihy perfektní a srozumitelné. Informace jsou velmi (dvakrát podtrženo a zvýrazněno) stručné, zkratkovité, nic není rozvedené a naopak jsem měl pocit, jakoby některé základní informace, popis a vysvětlení chyběly. Kdybych neměl ze školy základ a nedohledával si během čtení pro doplnění informace na internetu, vůbec nic bych z toho neměl. Takže se omlouvám, ale hodnotit výše nemůžu i přesto, že si vážím odborné literatury a autorů, kteří tyto díla tvoří.
PS. Hodnocení platí pro oba díly.