Danny, mistr světa přehled
Kniha pro děti od mistra černého humoru. Danny má svého tatínka nadevše rád, ale hluboce ho zasáhne, když se dozví, že otec je na štíru se zákonem. I dospělí někdy porušují pravidla, ale Danny je hluboce přesvědčen, že tatínek je laskavý, dobrý a chytrý člověk, který má spoustu úžasných nápadů. A tak spolu s ním vymyslí neuvěřitelně smělý a nebezpečný plán!... celý text
Originální název: Danny, the Champion of the World, 1975
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Danny, mistr světa. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 38 komentářůSouvisející novinky - Danny, mistr světa (0)
Kniha Danny, mistr světa v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 309x |
| ve Čtenářské výzvě | 14x |
| v Doporučených | 20x |
| v Mé knihovně | 96x |
| v Chystám se číst | 50x |
| v Chci si koupit | 9x |
| v dalších seznamech | 8x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Roald Dahl také napsal(a)
| 2005 | Obr Dobr |
| 2005 | Příběhy nečekaných konců |
| 1986 | Jedenadvacet polibků |
| 2017 | Čarodějnice |
| 2004 | Prevítovi |

95 %

Ďalšia kniha, ktorú sme čítali spolu s dcérou (9r).
Žiaľ téma knižky - pytliactvo na bažanty - ma neoslovila. Dej bol rozvláčny a konanie dospelých postáv mi prišlo naivné a detinské. Najviac zdravého rozumu mal 9-ročný chlapec Danny:).
A úprimne, nepochopila som, čo je na tom pytliactve tak obdivuhodné, i keď majiteľ bažantov bol zlý človek.
S dcérou sme sa zhodli, že sme od autora čítali oveľa kvalitnejšie knižky.
Ocko stál v svetle mesiaca na okraji čistinky. V každej ruke mal niekoľko veľkých bažantov. Tvár mu žiarila a krásne rozjasnenými očami pozeral
okolo seba ako dieťa, ktoré práve zistilo, že celý svet je z čokolády.
Bác!
Bác! Bác!
"Je ich strašne veľa!" kričal som.
Počul som, ako otec vraví: "Je to nádhera!"
Položil vtáky na zem a bežal hľadať ďalšie.
Bác! Bác! Bác! Bác!
Bác!
Už ich nebolo tažké nájsť. Pod každým stromom ležal jeden alebo dva. Chytro som zodvihol šesť ďalších, tri do každej ruky a utekal som ich položiť na kopu. A potom ďalších šesť a ešte ďalších šesť.
A oni stále padali.
Otec sa vznášal od šťastia, pobehoval pod stromami ako nejaký bláznivý duch. Videl som, ako sa lúč jeho baterky mihá v tme a zakaždým, keď našiel bažanta, krátko vykríkol nadšením.
Bác! Bác! Bác!