Dalajlámova mačka a umenie priasť přehled

Dalajlámova mačka a umenie priasť
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222100/mid_dalajlamova-macka-a-umenie-priast-222100.png 5 594 594

Dalajlamova kočka série

Pred odchodom na prednáškové turné do Ameriky poverí dalajláma svoju milovanú mačku Jesku (JSK, Jej Svätosť mačku) úlohou: má objaviť pravú príčinu šťastia. Plnenie tejto úlohy zavedie mačku do netušenych dobrodružstiev! Napínavá naháňačka ulicami McLeod Gandže ju privedie k nečakanému objavu, aké nebezpečné je zamerať sa len na seba. Stretnutie s tajomnym jogínom Tarčinom odhalí jej osobnú minulosť – čo má pre nás všetkych dramatické následky. Útržky rozhovorov, ktoré si vypočuje v Himálajskej literárnej kaviarni, jej pomôžu odhaliť podobnosti medzi vedou a buddhizmom v kľúčovej téme šťastia. Nezáleží na tom, či počúva váženych univerzitnych profesorov a psychológov, vysokopostavenych lámov alebo slávnych spisovateľov. Iskrivá múdrosť, srdečnosť a kvapka darebáctva v Dalajlámovej mačke a umení priasť nám čarovnym spôsobom ukazuje, prečo sa z Jesky stáva jedna z najmilovanejších mačiek na svete. Aky je teda skutočny dôvod pradenia? Toto tajomstvo prezradí dalajláma pošepky, keď sa vráti z cesty – len ušiam Jesky a tym, s ktorymi má jeho mačka karmické spojenie... čo ste, milí čitatelia, práve vy!... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Synergie

The Dalai Lama´s Cat and the Art of Purring, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dalajlámova mačka a umenie priasť. Přihlašte se a napište ho.

SladkaK
22.03.2025 1 z 5

Po nadšení z prvního dílu přišlo velké zklamání. Objevilo se zde pár mouder, ale člověk, aby je hledal jako jehlu v kupce sena.

MoniMonika
14.01.2025 5 z 5

Dalajlamova kočka a umění příst je kniha, která vás zahřeje na duši i rozesměje svou laskavostí. Skrze oči rozmazlené kočičí vypravěčky, která má privilegium žít po boku Dalajlamy, prožíváme úsměvné i hluboké momenty plné moudrosti. Nejen že vás zavedou do malebného tibetského kláštera, ale i do světa jednoduchých pravd, které máme často přímo před nosem, ale zapomínáme je vidět. Kocovina po životních pádech? Tahle knížka vám ukáže, že stačí najít vnitřní klid – někdy je to tak prosté, jako naučit se správně příst. Autor David Michie bravurně kombinuje humor, každodenní postřehy a duchovní vhledy do příběhu, který pohladí každého čtenáře. Jestli hledáte nenápadného průvodce, který vás inspiruje žít šťastněji, je to právě tahle kočka!

Allys
13.12.2024 5 z 5

Milé pokračování úspěšného prvního dílu. Aby to nebylo stejné, v tomhle díle Dalajlama odejde na dlouhou pracovní cestu a s JSK vidíme, jak běží život kolem bez jeho přítomnosti.
Tenhle díl se mi zdál trochu vážnější, i když bylo mnoho vtipných momentů a zabýval se převážně hledáním štěstí z budhistického pohledu. Autor dokáže předávat myšlenky pomocí příběhů nejen kočky, ale i jiných postav kolem a to bez zdlouhavých a nudných pouček.
Tahle kniha dokáže změnit čtenářův pohled na svět kolem sebe jemným a nenásilným způsobem. Doporučuji i pro lidi, kteří nejsou zrovna milovníci koček, čtení je skutečně inspirativní.

Kniha Dalajlámova mačka a umenie priasť v seznamech

v Mé knihovně243x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)