Ďáblova alternativa přehled
Osmdesátá léta minulého století studená válka mezi Spojenými státy a Sovětským svazem vrcholí. Agentům CIA se podaří odhalit, že ruské zemědělství utrpělo díky svému špatnému systému hospodaření a kontroly značné škody a že zemi hrozí hladomor. Američané, každoroční dodavatelé pšenice do SSSR, se tuto zprávu snaží využít ve svůj prospěch při jednání o odzbrojení. Vše probíhá podle plánu a dohoda je téměř uzavřena. Pak se však objeví na světové scéně skupina ukrajinsko-židovských emigrantů, kteří se rozhodnou odstranit nenáviděného šéfa KGB. Během několika hodin se jim podaří rozvrátit jednání a nastolit pouze dvě alternativy zničení západní Evropy, nebo třetí světová válka. Napjatou situaci se pokusí vyřešit Adam Murdo z britské tajné služby SIS, když přinese alternativu třetí ďáblovu.... celý text
Originální název: The Devil´s Alternative, 1979
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblova alternativa. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 35 komentářůSouvisející novinky - Ďáblova alternativa (0)
Kniha Ďáblova alternativa v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 516x |
| ve Čtenářské výzvě | 5x |
| v Doporučených | 29x |
| v Mé knihovně | 210x |
| v Chystám se číst | 42x |
| v Chci si koupit | 9x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
lodě Rusko tajné služby politika agenti, agentky Amerika studená válka zbrojení tajná policie teroristéFrederick Forsyth také napsal(a)
| 1975 | Den pro Šakala |
| 2004 | Boží pěst |
| 2008 | Vyjednavač |
| 2005 | Ikona |
| 2014 | Seznam smrti |

84 %
76 %

Moja prvá kniha od Forsytha a teda zoznamovanie sa s jeho naoko rozvláčným štýlom, odbočkami a pohrávanie sa s mojou trpezlivosťou, to boli prvé prekážky. Po ich zdolaní a pochopení princípov a metodiky autorovho písania, to už šlo zľahka, hoci dejovo niektoré až neuveriteľne vykonštruované situácie alebo dialógy/súdruhovia/, tie som nedokázal brať celkom vážne, aka Blackbird, to už zaváňalo riadne Rambovinou. Teraz mi však napadá, že vďaka tejto knihe som si spomenul viac ako inokedy na môjho starého otca, ktorý v 90tych rokoch tvrdil, že Ukrajina je obilnicou Európy a raz ju bude chcieť získať každý.. Čiže za mňa vizionársky špionážny thriller, perestrojka sa síce nekonala, ale jemne optimistický koniec, nie? Škoda, že v dnešnej realite to na to nevyzerá..