Čtvrteční klub amatérských detektivů přehled
Čtvrteční klub amatérských detektivů série
1. díl >
Čtvrteční klub amatérských detektivů tentokrát musí čaj o páté vynechat! Stala se vražda a čtveřice osmdesátníků cítí, že nadešla jejich chvíle! V poklidné vesnici pro penzisty se jednou týdně scházejí čtyři přátelé, aby vyšetřili nevyřešené vraždy. Když je však místní developer nalezen mrtev, „Čtvrteční klub amatérských detektivů“ se ocitne uprostřed svého prvního skutečného případu. Čtveřici přátel, Elizabeth, Joyce, Ibrahimovi a Ronovi, možná táhne na osmdesát, ale pořád ještě mají pár es v rukávu. Dokáže naše velice neobvyklá, ale důvtipná partička chytit zabijáka dřív, než bude pozdě?... celý text
Originální název: The Thursday Murder Club, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtvrteční klub amatérských detektivů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 72 komentářůSouvisející novinky - Čtvrteční klub amatérských detektivů (2)
Knižní novinky (20. týden)
16.05.2021
Knižní novinky (13. týden)
28.03.2021
„Člověk vždycky pozná, když je něco poprvé, ne? Ale jen málokdy, když je to naposled.“
„Je super být nejrychlejším běžcem, ale ne, když běžíte špatným směrem.“
všech 3 citátů najdete u autoraKniha Čtvrteční klub amatérských detektivů v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 391x |
| ve Čtenářské výzvě | 70x |
| v Doporučených | 12x |
| v Mé knihovně | 133x |
| v Chystám se číst | 187x |
| v Chci si koupit | 43x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Anglie detektivní a krimi romány zfilmováno stáří záhady anglická literatura anglický venkov senioři důchod, penze stárnutí anglický humor pátrající amatér domov důchodců policejní vyšetřování parta přátel Detektivní klubRichard Osman také napsal(a)
| 2021 | Čtvrteční klub amatérských detektivů |
| 2022 | Muž, který zemřel dvakrát |
| 2023 | Nepresná muška |
| 2025 | Řešíme vraždy |
| 2024 | Kým zomrie posledný diabol |

84 %
77 %
Čtvrteční klub amatérských detektivů
Ke knize jsem se dostala až poté, co jsem nejdřív viděla filmové zpracování na Netflixu, takže jsem už zhruba věděla, do jakého světa vstupuji a kdo jsou hlavní postavy. Přesto mě knižní verze dokázala zaujmout – především svou atmosférou a postupným odkrýváním jednotlivých charakterů.
Jde o příjemnou, oddechovou detektivku, která si nehraje na drsný krimi román, ale sází spíš na humor, lidskost a sympatickou partu seniorů. Začátek byl pro mě trochu rozpačitý – styl psaní je specifický a chvíli trvá, než si člověk zvykne na střídání perspektiv i tempo vyprávění. Jakmile si to ale „sedne“, kniha se čte lehce a s chutí.
Kombinace lehké detektivní zápletky, britského humoru a výrazných postav funguje velmi dobře – natolik, že jsem si hned po dočtení pořídila i další díly série.