Třináctkrát proto přehled

Jay Asher

Legendární kniha a předloha oblíbeného seriálu Clay Jensen je úplně normální kluk na střední. Jednoho dne na verandě najde balíček – krabici od bot v balicím papíře, bez zpáteční adresy. A uvnitř? Sedm magnetofonových kazet. Kdo dnes poslouchá kazety? A má si je on vůbec na čem přehrát? Ale když Clay ze zvědavosti zasune první kazetu do sterea, svět se mu obrátí vzhůru nohama. Z reproduktorů se totiž ozve hlas Hannah Bakerové – jeho spolužačky, která spáchala sebevraždu. Proč tedy znovu vstupuje do jeho života? A navíc ho svým způsobem obviňuje z toho, co se stalo... proč? To je otázka, která se mu stále převrací v hlavě a na těch sedmi kazetách je třináct důvodů...... celý text

Romány Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2017 , CooBoo
Originální název: Thirteen Reasons Why, 2007

Co říkají o knize uživatelé?

Mnoho čtenářů považuje seriál '13 důvodů proč' za lepší než jeho knižní předlohu. Kniha je vnímána jako čtivá, ale postavy a jejich motivace často zůstávají nejasné. Hannah Baker, hlavní postava, vyvolává smíšené pocity. Někteří kritizují její chování jako sobecké a dětinské, zatímco jiní oceňují důležitost tématu. Celkově kniha vyvolává debaty o tom, jak se vyrovnávat s problémy a jaký dopad mají naše činy na ostatní. Více v komentářích.

Komu by se kniha Třináctkrát proto mohla líbit?

• Čtenáři, kteří hledají hluboké příběhy
  • Teenageři a mladí dospělí
  • Milovníci dramatických a emocionálních témat
  • Osoby zajímající se o psychologii a duševní zdraví

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třináctkrát proto. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Beatnice
29.11.2025

(SPOILER) Tak tohle mě dostalo. Krásná ukázka toho, že "stokrát nic umořilo osla". Každý si přisadil a zabil kousek pozitivity a optimismu v životě Hannah a z veselé a spokojené dívky, která chtěla věřit v dobro se stala dívka, která už neviděla důvod proč dál žít. Před svou sebevraždou natočí 13 kazet, na kterých popíše 13 situací spojených s 13 lidmi, kteří ji připravili o život. Ty jsou po její sebevraždě nuceni poslouchat, aby si uvědomili, jak jí ublížili a jak přispěli k její smrti.

všech 196 komentářů

Související novinky - Třináctkrát proto (0)

Ak by moja láska bola oceánom, nebolo by pevnín viac. Ak by moja láska bola púšťou, videli by ste iba piesok. Ak by moja láska bola hviezdou – v hlbokej noci, nebolo by vidieť nič, len svetlo. A ak by mojej láske mohli narásť krídla, stúpala by som nad obzor.

Kniha Třináctkrát proto v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 232x
v Mé knihovně291x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi