Chlapec, krtek, liška, kůň a bouře: Nikdy nezapomeň přehled
„Jednoho dne se ohlédnete a zjistíte, jak jste to navzdory všem překážkám zvládli.“ Čtveřice přátel se opět toulá divočinou. Nejsou si jistí, co vlastně hledají. Vědí, že život dokáže být těžký, ale pojí je vzájemná láska a vědomí, že se mohou jeden na druhého spolehnout. A odpovědí na všechny možné potíže bývá často zákusek. Když se přiženou černé mraky, vzpomene si chlapec, co je potřeba k tomu, aby překonal bouři? Velmi očekáváná novinka Charlieho Mackesyho, v níž znovu zavítáme do světa Chlapce, krtka, lišky a koně – nejprodávanější knihy literatury faktu pro dospělé všech dob s více než deseti miliony čtenářů po celém světě.... celý text
Originální název: The Boy, the Mole, the Fox, the Horse and the Storm: Always Remember
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec, krtek, liška, kůň a bouře: Nikdy nezapomeň. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 4 komentářůSouvisející novinky - Chlapec, krtek, liška, kůň a bouře: Nikdy nezapomeň (1)
Lesní past, Sláva a smrt a další knižní novinky (41. týden)
06.10.2025
Kniha Chlapec, krtek, liška, kůň a bouře: Nikdy nezapomeň v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 26x |
| ve Čtenářské výzvě | 2x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 8x |
| v Chystám se číst | 31x |
| v Chci si koupit | 38x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Charlie Mackesy také napsal(a)
| 2021 | Chlapec, krtek, liška a kůň |
| 2022 | Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh |
| 2025 | Chlapec, krtek, liška, kůň a bouře: Nikdy nezapomeň |

90 %

"Když myslíš na všechny, které máš rád..." řekla liška, "doufám, že mezi ně počítáš i sebe."
Chlapec, krtek, liška, kůň a bouře nám stejně jako předchozí autorova kniha nabídne spoustu krásných a silných myšlenek.
Osobně se mi toto dílo líbilo o kapku víc. Nejen proto, že tu bylo víc barev a některé ilustrace působily vyloženě snově, ale i po obsahové stránce. Zvláště se mi líbil důraz na lásku k sobě samému, protože co si budeme - pokud nemáme rádi sami sebe, jen těžko můžeme mít OPRAVDU rádi druhé, a také na to, že jsme milováni a že je každý z nás jedinečný. Já vím, spousta lidí tohle odsuzuje jako otravnou průpovídku a klišé, jenže je to skutečně pravda.
KAŽDÝ z nás je JEDINEČNÝ a KAŽDÝ může světu/lidem/přírodě/zvířatům okolo sebe pomoci svým jedinečným způsobem. I kdyby to znamenalo "pouhý" povzbuzující úsměv, dobré slovo či malý skutek laskavosti.
Za mě velice povedená a prospěšná kniha, která pohladí po duši a vykouzlí úsměv na tváři. Samozřejmě doporučuji!
"Přinesl jsem ti jeden speciální zákusek," ozval se krtek.
"To je skvělé," řekl chlapec.
"Ano, jenže jsem byl přepaden."
"Přepaden? A kým?"
"Tím zákuskem," opáčil krtek.
"Ach, ne. Jak ses mu ubránil?"
"Snědl jsem ho."