Podzim přehled

Václav Vokolek

Cesty za horizont série

Čas podzimu je na jedné straně naprosto fantastický, jeho barevnost se mění jako v kaleidoskopu, je to také čas naplnění, kdy sbíráme plody, které nám Země nabízí, ale také doba usínání a příchodu temnot. Žádné období nemá tolik tváří a poutník je chce poznat všechny. Podzimu, jako závěru roku, sluší ohlížení, a tedy návraty do historie. Naše putování bude sledovat cestu kříže, první kroky nové víry, která později ovládla celou Evropu. Tedy od Levého Hradce do Budče. Navštívíme Tolštejn, resp. Kavčí hrad, který se tyčí v údolí Labe a byl v období romantismu modelem mnoha obrazů. Zajímat nás bude také nejtajemnější slovanské hradiště nad Kokořínským dolem, kde nám neznámí předci porazili vojsko Karla Velikého. Poznáme i místo zázračného zjevené Panny Marie a další a další místa, která nejsou příliš známá.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzim. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Gweny
23.11.2023

Přátelé jsou darem z nebes.
Několik měsíců po bolavé životní zkušenosti jsem zanevřela na knihy. Hledala jsem jinou cestu z reality. Jednou za čas jsem knihu do ruky vzala, abych ji po chvilce zase odložila.
Až jednou mi jeden moudrý člověk, a on to pozná, až bude toto číst, připomněl, co je v životě důležité a co mě snad i dříve dělalo šťastnou
A tak jsem do rukou nemohla vzít krásnější knihu, než je tato. Václav Vokolek v ní popisuje krajinu tak, že ani nemusím zavírat oči, abych si ji dokázala představit a nejen to, ale sáhnout si na ni všemi smysly. Jeho kniha je tak hladivou a něžnou pro bolavou duši a přitom vypráví o ne vždy hezkých momentech.
Nesmírně krásný byl na konci i rozhovor s jeho mladou přítelkyní. Byl, je plný objevování světa očima člověka, který má srdce otevřené novému, který hovoří s okolní přírodou i jejími obyvateli.
Přečíst tuhle knihu bylo pohlazením pro duši. A já jsem vděčná za ten impuls, který mě k ní dovedl.
Děkuji

všech 2 komentářů

Související novinky - Podzim (1)

Knižní novinky (39. týden)

22.09.2019

Kniha Podzim v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně28x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi