Černý kocour a jiné hororové povídky přehled

Edgar Allan Poe

Obálka knihy Černý kocour a jiné hororové povídky

Mistr a průkopník hororových příběhů vám představuje to nejlepší ze své tvorby. Dokonale napsané příběhy doprovází ilustrace argentinského malíře Luise Scafatiho. "Nežádám, abyste uvěřili tomuto šílenému a zároveň docela obyčejnému příběhu, který vám tu hodlám vylíčit, a ani to nečekám. Opravdu bych byl blázen, kdybych v to doufal, zvlášť když příhodě nemohu uvěřit ani já sám. Přesto blázen nejsem a určitě se mi to nezdálo. Ale zítra mám zemřít, a tak chci dnes ulevit svému svědomí. Rád bych světu předložil, jednoduše, stručně a bez složitého vysvětlování, k čemu došlo v mém domě. Ve svém důsledku mě tento podivuhodný sled děsivých událostí silně potrápil a nakonec docela zničil." Těmito slovy začíná známá próza E. A. Poea - Černý kocour. V této i v ostatních povídkách našeho výběru se čtenář setkává s jinou, temnější realitou, rozum se střetává s nepravděpodobností a objevuje se nadpřirozeno. Poe je právem považován za průkopníka hororových příběhů, který svými texty ovlivnil generace spisovatelů a pro mnohé z čtenářů zůstává dosud nepřekonán. Originální ilustrace známého argentinského umělce Luise Scafatiho výjimečným způsobem dotvářejí atmosféru Poeových příběhů. V knize naleznete tyto povídky: Černý kocour Jáma a kyvadlo Předčasný pohřeb.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Povídky Edgara Allana Poea jsou považovány za mistrovská díla hororového žánru. Čtenáři oceňují jejich napínavost a temnou atmosféru. Kniha obsahuje tři známé příběhy, které se skvěle doplňují. Ilustrace dodávají příběhům další rozměr a umocňují zážitek z četby. Většina čtenářů se shoduje, že Poeův styl psaní je jedinečný a nezapomenutelný. Mnozí doporučují tuto sbírku jako povinnou četbu pro všechny milovníky hororu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Černý kocour a jiné hororové povídky mohla líbit?

• Fanoušci hororových povídek
  • Čtenáři, kteří ocení klasickou literaturu
  • Milovníci temné atmosféry a psychologických příběhů
  • Ti, kdo hledají inspiraci v literárních klasikách

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý kocour a jiné hororové povídky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lindaly6
11.11.2025

Přečteno již před dávnou dobou, jako povinná četba k maturitě. Teď jsem jí nečekaně našla v dětské knihovně což mě dost překvapilo a tak jsem si jí donesla domů. Kniha je samozřejmě klasika, ale tohle vydání má navíc krásné ilustrace.

všech 43 komentářů

Související novinky - Černý kocour a jiné hororové povídky (0)

Kniha Černý kocour a jiné hororové povídky v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně131x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi