Černý hrad Olšanský přehled
Uladzimir Karatkěvič
Dobrodružný a detektivní román, zavádí čtenáře do historie, tajemné staré hrady, záhadná sklepení, poklady, přízraky, strašidelné pověsti a příběhy, starobylé zápisy, černí mniši, záhadné dámy, kniha plná rušného a záhadného děje.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1984 , Lidové nakladatelstvíOriginální název:
Čornyj zamok Olšanskij, 1981
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý hrad Olšanský. Přihlašte se a napište ho.
Na knihu jsem se moc těšila, protože autorova Královská pomsta patří mezi opečovávané pokládky mojí papírové knihovny. Při srovnání, kterému se bohužel neubráním, Královská pomsta sice jasně vede, ale to neznamená, že bych tuto knihu neocenila.
Místo dalšího planého plácání doporučuji přečíst koment Venezie, který upozorňuje na jemný inteligentní humor, který v příběhu najdete kromě vcelku napínavého pátrání po pachateli několika vražd, jejichž důvodem je třista let starý ukrytý poklad.
Kniha Černý hrad Olšanský v seznamech
v Mé knihovně | 41x |
1990 | Královská pomsta aneb Divoký hon krále Stacha |
1984 | Černý hrad Olšanský |
1979 | Evangelium podle Jidáše aneb Druhý příchod Páně |
1975 | Leonidy se nevrátí |
1978 | Chosenia, moja láska |
Na literární mapě světa (kterou bych chtěla projet celou) si už mohu zapíchnout vlaječku i do Běloruska. U. Karatkěvič byl takový Dan Brown běloruské literatury. V Černém hradu Olšanském vydatně čerpá z národní historie, mýtů a legend a navíc - kupodivu - neodpustil si ani několik docela vtipných a provokativních postřehů na margo sovětské současnosti, ve které se příběh pátrání odehrává.
Bylo to mnohem lepší, než jsem čekala.