Černý hrad Olšanský přehled

Uladzimir Karatkěvič

Obálka knihy Černý hrad Olšanský

Dobrodružný a detektivní román, zavádí čtenáře do historie, tajemné staré hrady, záhadná sklepení, poklady, přízraky, strašidelné pověsti a příběhy, starobylé zápisy, černí mniši, záhadné dámy, kniha plná rušného a záhadného děje.

Literatura světová Romány
Vydáno: 1984 , Lidové nakladatelství
Originální název: Čornyj zamok Olšanskij, 1981

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý hrad Olšanský. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

alkuluku_blog
21.03.2025

Černý hrad olšanský je svým způsobem historická detektivka, ve které se prolínají zločiny 16. století se zločiny během druhé světové války. Musím říct, že mě do jisté míry mátl počet postav, nedokázala jsem udržet v hlavě jejich charakteristiky ani popisy míst, které byly pro příběh podstatné. Občas mi připadalo, jako by román byl po napsání krácen, a přemýšlím, jestli mu na srozumitelnosti nemohl ubrat také fakt, že do češtiny byl přeložen z ruského překladu běloruského originálu.
Nicméně jako dobrodružná kniha, u které jsem smířená s faktem, že mi nebude dlouho po dočtení vrtat hlavou, funguje Černý hrad olšanský dobře. Je to napínavé a má to spád. Přesto bych spíš od Karatkěviče doporučila Divoký hon krále Stacha, ten měl silnější atmosféru mlhavých, temných, nehostinných běloruských bažin.

všech 7 komentářů

Související novinky - Černý hrad Olšanský (0)

Kniha Černý hrad Olšanský v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně41x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi