Čech od Rudých ďáblů přehled
Antonín Fajkus je posledním žijícím československým stíhacím pilotem. Narodil se v prosinci 1923 na Hodonínsku a za druhé světové války sloužil v legendární 40. stíhací peruti "Rudých ďáblů" (The Red Devils) amerického letectva. Nalétal celkem 190 operačních letů a více než 500 bojových hodin, přičemž zaznamenal jeden potvrzený a jeden pravděpodobný sestřel nepřátelského letadla.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čech od Rudých ďáblů. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
Související novinky - Čech od Rudých ďáblů (1)
Řekni ano, Akarnae a další knižní novinky (3. týden)
12.01.2025
Kniha Čech od Rudých ďáblů v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 6x |
| v Doporučených | 1x |
| v Mé knihovně | 9x |
| v Chystám se číst | 6x |
| v Chci si koupit | 5x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
druhá světová válka (1939–1945) rozhovory USA (Spojené státy americké) letectví vojenští letci vojenské letectvo piloti váleční veterániJiří Klůc také napsal(a)
| 2018 | Kapitán Otakar Jaroš: příběh hrdiny od Sokolova |
| 2016 | Sokolovo: Ve stínu propagandy |
| 2020 | Josef Müller - příběh čs. židovského vojáka druhé světové války |
| 2025 | Čech od Rudých ďáblů |
| 2022 | Zapomenutí váleční veteráni |

65 %
50 %
100 %

Pan Klůc odvádí skvělou práci. Kniha je sice útlá, ale velmi čtivá, psaná formou rozhovoru. Jediné, co bych jí vytknul je, že neobsahuje více informací o konkrétních strojích, na kterých pan Fajkus létal (nevědět označení P-47, který nese jméno pilota mě jako modeláře přímo drásá!) Každopádně autor má rozpracovanou další knihu, můžete ji podpořit zde https://donio.cz/jiri-svenger-raf-veteran?fbclid=IwY2xjawPJiQxleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZA80MDk5NjI2MjMwODU2MDkAAR7RFQc-EqixriFBiPUyELfNM05TIIdvWxnpycOdLGNwHEREV4cEEtHon88ZOw_aem_i2DibsFoP0BnfAjt3wxZwA