Čarodějky přehled
Tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma. Debora a Táňa jsou dvojčata, přesto jsou každá úplně jiná. Zatímco Táňa je slavná zpěvačka a svůj čas tráví na koncertech či v honosném domě na kraji velkoměsta, Debora žije ve staré chalupě ukryté v lese. Na místě, kde spolu sestry vyrostly a kde ženy jejich rodu – léčitelky i čarodějky – žijí už po šest generací. Tragédie, při níž Debora málem přijde o život, je přinutí postavit se temné minulosti i svým vlastním stínům. Protože tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 270 komentářůSouvisející novinky - Čarodějky (13)
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2025)
01.09.2025
Žebříček nejprodávanějších knih (9. týden)
09.03.2025
Žebříček nejprodávanějších knih (2. týden)
16.01.2025
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Lidi by ve svých životech byli neskutečně svobodní, kdyby si konečně připustili že jednoho dne zemřou.“
„"Vesmír nám ve své nekonečné moudrosti dává přesně to, co je třeba. To jen my jsme tak pošetilí a hloupí, že se ho neustále snažíme přechytračit."“
všech 9 citátů najdete u autoraKniha Čarodějky v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 30x |
| v Přečtených | 1 547x |
| ve Čtenářské výzvě | 389x |
| v Doporučených | 69x |
| v Mé knihovně | 278x |
| v Chystám se číst | 376x |
| v Chci si koupit | 69x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
čarodějnice pro ženy léčitelství, alternativní medicína česká literatura rodinné vztahy nešťastná láska černá magieKarin Krajčo Babinská také napsal(a)
| 2020 | Hvězdy na cestě |
| 2022 | Tsunami |
| 2018 | Za sny |
| 2024 | Čarodějky |
| 2017 | Kecy, kecy, kecičky |

85 %
77 %

Román Čarodějky na mňa pôsobil ako zvláštna prechádzka medzi dvoma svetmi, mestským životom a starou chalúpkou v lese, kde sa mieša realita s tradíciami a kúzlami. Atmosféra je hustá, miestami až snová, ale pritom stále ukotvená v bežnom živote.
Čo mi však dosť vadilo bola roztrieštenosť deja, neustále preskakovanie medzi rôznymi líniami, prostrediami alebo časmi. Už od začiatku som sa strácala v postavách, čo ma vyrušovalo a nedokázala som sa poriadne ponoriť do hlavnej zápletky. Ako dievčaťu z dediny mi tiež nesedeli niektoré opisy dedinského prostredia, zvykov, obyčajov a prírodného kolobehu, pôsobili na mňa skôr odtrhnuto od reality.
Možno som mala až príliš veľké očakávania kvôli množstvu pozitívnych recenzií, ale mňa táto kniha až tak neokúzlila.