Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím přehled

Sangu Mandanna

Rozmarný příběh o tom, jak jedna čarodějka dostala druhou šanci. Saira Swanová bývala jednou z nejmocnějších čarodějek v Británii. Pak jednou vzkřísila svou (nedávno zesnulou) pratetu Jasmínu, čímž přišla o většinu magie, spřátelila se s poťouchlou mluvící liškou a vyhnali ji z čarodějnického cechu. Teď trochu neochotně a nevrle pomáhá tetě vést kouzelný hostinec v Lancashiru, kde řeší lumpárny svérázných hostů, snaží se ukočírovat zmíněnou lišku a touží po budoucnosti, která je pro ni zřejmě ztracena. Pak se ale dozví, že existuje staré kouzlo, které by mohlo být klíčem ke znovunavrácení jejích sil… Na scénu během jednoho temného zimního večera vstupuje pohledný a mrazivý magický historik Luke Larsen, který by mohl vědět, jak odhalit tajemství kouzla. Luke se rozhodně nehodlá zaplést do bláznivin probíhajících v hostinci a rozhodně si nehodlá pustit k tělu jistou okouzlující hostinskou, takže nikdo není víc překvapený, když souhlasí, že Saiře s kouzlem pomůže. Vést hostinec, získat zpátky magii a udržet se mimo pozorný dohled čarodějnického cechu je hodně na každého, ovšem Saira Swanová brzy zjistí, že v tom nemusí být sama… a že ujetá, úžasná rodina je možná tou nejlepší magií ze všech.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Romány Fantasy
Bude vydáno: audiokniha 2026 , Témbr
Originální název: A Witch´s Guide to Magical Innkeeping, 2025
Interpreti: Michaela Maurerová

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

padajicidvere
03.12.2025

(SPOILER) Nebyla jsem si jistá jestli to bylo překladem nebo autorkou, ale nakonec se (bohužel) potvrdilo, že jde o styl autorčina psaní. Nesedl mi.

Postavy byly vtipné, chaotické a rozmanité, ale byly momenty, které byly do očí bijící jako naprosté slátaniny.

V knize bylo několik nevyužitých momentů, např. protagonisti za závěsem na maškarním bále, romantický rytíř, atd.

Ve světě magie jsme také moc dlouho nezabředli. Uvítala bych trochu víc historie magie a širší popis jak funguje.

Rodiče tu byli kapitola sama o sobě. Zdálo se, že ať je člověk - čaroděj/ka dítětem čarovných rodičů nebo ne, nezáleží na tom, všichni jsou na prd. Především ale ti rodiče, kteří nečarují.

Autorka naťukla rasovou nadřazenost, elitářství, rasismus, ale dál jsme se kupodivu nedostali.

Jiskření mezi S a L jsem si popravdě ani nevšimla. Některé scény byly zajímavé, ale paradoxně jakmile mělo dojít na sblížení, už mě to nebavilo tak, jako když se popichovali.

Jde o hodně hodně hodně oddechové čtení s pár trapnými momenty, které se hodí v zimě, o Vánocích. Osobně bych knihu jejím stylem řadila spíš jako YA.

všech 5 komentářů

Související novinky - Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím (1)

Kniha Azraelova, Paraziti a další knižní novinky (42. týden)

12.10.2025

Kniha Čarodějčin průvodce magickým pohostinstvím v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně55x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi