Bulbem záchranáře přehled

Vít Samek

To máte: pád z výšky, mrtvice, epilepsie, tonutí, dopravní nehoda... Pořád se něco děje! A právě vy můžete být náhodou u toho a pomoci zachránit lidský život. Třeba i vašeho blízkého. Existuje snad něco lepšího, na co být v životě hrdý? Po jednom návratu z noční se záchranář Vít Samek rozhodl, že čerstvé zážitky ze služby popíše kamarádům na své facebookové stránce. A od té doby je za obrovského ohlasu publikoval skoro každý týden. Jeho vyprávění totiž nelze číst bez záchvatů smíchu, častého slzení a následné úlevy – to když se na konci příběhu dočtete, jak v dané situaci správně postupovat. Čtenáři ovšem chtěli víc. A proto teď v rukou držíte nejzábavnější knihu o první pomoci, která kdy byla napsána. Mimo jiné se dozvíte - Jak zvládnout první pomoc u nejčastějších úrazů a nemocí. - Proč zahájit resuscitaci masáží srdce a proč nikdy nedýchat do cizího člověka. - Jaká specifika přináší ošetření malého dítěte. - Kdy za vámi vyrazí letečtí záchranáři a proč používají vojenské brýle. - Jak komunikovat s dispečery, aby odborná pomoc přijela co nejrychleji. - Že si teď hned máte stáhnout aplikaci Záchranka! Kniha Víta Samka je o superhrdinech mezi námi. O profesionálních záchranářích, lékařích, ale také o nás, obyčejných smrtelnících, kteří si – máme-li dobré informace a trochu kuráže – můžeme superhrdinský plášť taky občas přehodit přes ramena.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha o první pomoci, kterou napsal záchranář Vít Samek, získala široké uznání. Čtenáři oceňují její přístupnost a humor, který usnadňuje pochopení vážných témat. Autor kombinuje praktické rady s příběhy z praxe, což zvyšuje zapamatovatelnost informací. Mnozí doporučují knihu jako dárek pro blízké a jako povinnou četbu pro každého. I když někteří čtenáři kritizují neformální jazyk, většina shledává, že kniha splňuje svůj účel a pomáhá laikům v krizových situacích. Více v komentářích.

Komu by se kniha Bulbem záchranáře mohla líbit?

• Laici, kteří chtějí znát základy první pomoci
  • Rodiny hledající praktické a zábavné čtení
  • Čtenáři, co ocení humor v odborných tématech
  • Každý, kdo chce být připraven na nečekané situace
  • Milovníci knih s reálnými příběhy a praktickými radami

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bulbem záchranáře. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Zuzvil
03.12.2025

3,5* Velmi čtivě a trefně vypracovaná kniha, která nás přenese do práce záchranářů a velmi přístupně nám dá i základní návod na první pomoc u různých zdravotních problémů - krvácení, epilepsie, úraz hlavy, atd. Autor vždy nejprve uvede reálný případy, který se mu po dobu jeho služby a působení u záchranky stal, poté následuje stručné shrnutí, co může (a měl by) laik udělat. V knížce je také pár rozhovorů s povolanými osobami. Velmi silnou stránkou knížky je její autenticita a také kombinace humoru s lidskostí. Na druhou stranu musím také říct, že se některé situace jakoby opakují a temto knihy docela pokulhává. Občas bych uvítala právě i hlubší zamyšlení, ne vše musí být převedeno v humor, alespoň za mě. Celkově ale určitě k přečtení doporučit můžu.

všech 77 komentářů

Související novinky - Bulbem záchranáře (0)

Kniha Bulbem záchranáře v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně131x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi