Bukůvky přehled
Osud tančil charleston série
< 2. díl
Hledání lásky a štěstí pro ni není snadné, přesto se nevzdává a osud je k ní milosrdný. Historička a genealožka Štěpánka Michorowská se dostává ke starým dopisům a deníkům, které působivě vykreslují osudy hned několika členů jedné rodiny. Z těchto písemností sestaví příběh, mapující druhou polovinu dvacátého století, viděný převážně očima Karly Bukůvkové. Tato pozoruhodná žena se narodila v roce 1936 do továrnické rodiny a velkou část svého života byla nucena prožít ve společenské atmosféře, která jí pohrdala. Přesto neztratila svůj optimistický pohled na svět a našla způsob, jak svůj život nepromarnit a prožít jej naplno.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bukůvky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 28 komentářůSouvisející novinky - Bukůvky (1)
Knižní novinky (43. týden)
20.10.2019
Kniha Bukůvky v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 84x |
| ve Čtenářské výzvě | 18x |
| v Doporučených | 6x |
| v Mé knihovně | 79x |
| v Chystám se číst | 55x |
| v Chci si koupit | 6x |
| v dalších seznamech | 4x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Brno deníky dopisy láska Vídeň komunismus socialismus poválečná doba ságy železná oponaTáňa Kubátová také napsal(a)
| 2019 | Bukůvky |
| 2017 | Vánoční zázraky |
| 2018 | Osud tančil charleston |
| 2006 | Hrníček z lásky |
| 2009 | Abstinentka |

Bukůvky
Knížka má tak nádherný obal, že závidím těm dvěma postavám, že jsou součástí příběhu. Pro mě velké překvapení, nedávno jsem četla nedoceněnou Malomocnou a tady ty postavy znovu ožívají , žijí svůj nový život . Psáno formou dopisů, některé jsou milé a laskavé, nenápadně vše vysvětlují a není potřeba spěchat se čtením , je lépe se ponořit a oddat toku dějin. Krásná kniha, také by si zasloužila více čtenářů.