Bůh ví přehled

Joseph Heller

přehled

Hellerův román Bůh ví, pohybující se na půdě groteskní nadsázky, je příběhem Davida, muže, který zabil Goliáše, ale taky Davida, jakého jsme až dosud neznali. Je to román, jehož plynulé proplétání biblického a současného jazyka je opravdovým požitkem. Vyniká emocionální silou, bohatou obrazností a nevázanou komičností.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2005 , BB art
Originální název: God Knows, 1984

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha o králi Davidovi, napsaná Joseph Hellerem, vyvolává rozmanité reakce. Mnozí čtenáři oceňují její humor a ironii, které dodávají příběhu živost. Hellerova interpretace biblické postavy je provokativní a nabízí nový pohled na známé události. Někteří čtenáři však vyjadřují obavy z opakování určitých motivů a z toho, že kniha může být pro neznalé Bible méně srozumitelná. Přesto je dílo považováno za skvostné a mnozí se k němu rádi vracejí, nacházejí v něm hluboké myšlenky a zábavné momenty. Více v komentářích.

Komu by se kniha Bůh ví mohla líbit?

• Čtenáři hledající humor v literatuře
  • Milovníci reinterpretací historických postav
  • Fanoušci Hellerova stylu psaní
  • Ti, kdo chtějí prozkoumat lidské slabosti
  • Čtenáři otevření novým pohledům na Bibli

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bůh ví. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Majto
23.04.2025

Táto kniha vo mne zanechala zmiešané dojmy. Na jednej strane som sa dobre bavil, na druhej má postupne deptala repetitívnosť istých časti. Autorovi sa podarilo oživiť "božstvo" v jeho ľudskej podobe so všetkým čo k tomu patrí. Možno práve aj to motanie sa v kruhu. Možno som len ja čítal v zlom období a rozpoložení.

všech 41 komentářů

Související novinky - Bůh ví (0)

Kniha Bůh ví v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně281x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi