Buď mým vesmírem přehled

Antonie Nováková

V den jejích devatenáctých narozenin ji odvezli na místo, o kterém nikdy neslyšela. Bez vysvětlení, bez možnosti říct ne. Ocitá se ve Škole živlů, kde každý ovládá sílu, která ho definuje – oheň, vodu, vzduch nebo zemi. Bibi neovládá nic, a přesto je její minulost součástí něčeho, co mělo zůstat zapomenuto. Dopisy, znamení, lži a cizí vzpomínky do sebe začínají zapadat jako skládačka, ale než sama dokáže přijít na to, kým doopravdy je, zjistí to i někdo jiný. Ocitá se Bibi v nebezpečí? Dokáže v sobě najít sílu a konečně začít ovládat živel, ke kterému byla předurčena?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Buď mým vesmírem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LuciaSangster
13.12.2025

Příběh vás vezme do do školy, která vás naučí používat živly. Musím říct, že tohle bylo něco originálního a nadchlo mě to, ale knížečka má klady i negativa. Tak se na to pojďme vrhnout

Najdete tu slowburn romantiku ve fantasy stylu v našem světě bez smut. Autorka hrzky popsala vztah mezi postavami. Postupně se jejich charaktery rozvíjeli, ale mohla víc přidat pasáží s vedlejšími postavami.

Mrzelo mě, že příběh byl uspěchaný a autorka si nedala záležet s popisem všeho. Kdyby to udělala, tak příběh mohl mít ještě větší potenciál.

Ohledně fungování magie jsem byla trochu ztracená, protože byla jedna věc ohledně živlů, která se nesměla a mohla přinést katastrofu. Jenže mi přišlo nelogické, že to řešili jen u někoho. Nebezpečí by teda mělo být na všech bedrech. Ano snažím se to psát bez spoilerů.

Ale musím pochálit styl tréninků živlů, protože to bylo originální a zajímavé pro čtenáře.

Jen co musím ještě vytknout je konce. Byl zmatečný, uspěchaný, bylo v něm se těžce zorientovat a hlavně tu byli momenty: JAK SAKRA?

Podtrženo sečteno: Je to fantasy se živly a slow burn romantikou bez smutu. Příběh má své mouchy, ale převažují kladné emoce. Hlavně tahle knížka má cenu za pozornost.

Děkuju za knihu @emillyross_autor @solis.nakladatelstvi

všech 7 komentářů

Související novinky - Buď mým vesmírem (0)

Kniha Buď mým vesmírem v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně44x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Antonie Nováková také napsal(a)

2021  68%Být s tebou
2023  73%Žít s tebou