Buď hodná přehled
Psychologický román rozprostřený v čase přes čtyři generace, ve kterém se pravda odhaluje postupně a nenápadně. Zmizela žena. Žena, která má svůj život i životy svých blízkých pod kontrolou. S níž nelze hnout, je zcela bez emocí, neumí se radovat, nikomu nevěří a nepřeje. Ale peče báječné štrúdly – broskvové. Je vdaná, a díky svému muži také zajištěná. Když se usmívá, je to tak nějak napůl. A dál? Co ji bavilo? Kam ráda chodila? Koho znala? S kým se stýkala a kde byly její oblíbené podniky, obchody, kousek přírody? Nic. Nikam. Nikoho. S nikým. Nikde. Dříve pozitivně naladěné děvče. Tančila, zdobila sebe i svět kolem a radovala se. Naivní snílek. Opečovávaný jedináček. Ztřeštěná kamarádka. Zamilovaná puberťačka. Královna krásy. Silná, přátelská, otevřená… Lvice. Kde může být? Kdy se začala pomalu, ale jistě ztrácet?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Buď hodná. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 34 komentářůSouvisející novinky - Buď hodná (1)
Kniha dvou cest, Dotek jako led a další knižní novinky (6. týden)
05.02.2023
Kniha Buď hodná v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 111x |
| ve Čtenářské výzvě | 12x |
| v Doporučených | 7x |
| v Mé knihovně | 93x |
| v Chystám se číst | 109x |
| v Chci si koupit | 23x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Československo rodinné vztahy psychologické romány socialismus domácí násilí české rományIrena Piloušková také napsal(a)
| 2023 | Buď hodná |
| 2015 | Jeho královna |
| 2012 | Hvězdy s nadějí |

76 %
86 %
Buď hodná
Paní autorka I.P. píše opravdu zajímavé knihy a nebojí se náročných témat. V této knize jsem se pročítala především k výsledku. Jak to celé dopadne, říkala jsem si a nebylo mi z toho děje chvílemi úplně nejlépe, ale moc jsem ženě z příběhu fandila sebrat odvahu a vzít život do svých rukou. Je zajímavé, co z člověka udělá nevhodný výběr partnera, jak ovlivní jeho osobnost, jak jeden zahořkne a hledá dlouho východisko, pokud ho někdy najde. A tady se to hlavní postavě nakonec podařilo.